Επιστροφή

ΔΤ 798a, 04/09/2003, 21:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 20:10 σήμερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:05 σε δάσος της περιοχής Κοιλιομένου, του Δήμου Αρτεμισίων στη Ζάκυνθο. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 30 άτομα που μετέβησαν από την 1η Ε.Μ.Α.Κ Αττικής με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και 20 άτομα από την 6η Ε.Μ.Α.Κ Πατρών, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έκαναν ρίψεις έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:44 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας της οδού Θεσσαλονίκης 202, στα Κάτω Πετράλωνα Αττικής. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, οι οποίοι εστίασαν αρχικά την επιχείρηση στη διάσωση του Αλιπράντη Ευσταθίου που βρισκόταν εντός του φλεγόμενου διαμερίσματος. Ο 70χρονος ιδιοκτήτης της οικίας, αφού απεγκλωβίστηκε, παραδόθηκε με εγκαύματα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ''. Από την πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο είκοσι λεπτά μετά την έναρξή της, προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα χωρίς ωστόσο να επεκταθεί στους υπόλοιπους ορόφους. Για εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Νεκρός ανασύρθηκε, στις 18:10 σήμερα, ο Κετούγιας Ευάγγελος του Ζαχαρία, ετών 39, στο Δ/Δ Βούρβουρων του δήμου Σκυρίτιδος, στο νομό Αρκαδίας. Το ατύχημα προκλήθηκε, όταν ο άνδρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καταπλακώθηκε από ογκώδες δέντρο. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι αφού προέβησαν σε κοπή του κορμού, ανέσυραν τον νεκρό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.