Επιστροφή

ΔΤ 800, 06/09/2003, 22:25, Συμβάντα

Εργατικό ατύχημα συνέβη στις 18:14 σήμερα, στην οδό Πύργου και Πρέσπας στην περιοχή του Ρέντη. Το ατύχημα προκλήθηκε, όταν κατά την διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης που είχε αναλάβει συνεργείο επισκευής βιομηχανικών ψυγείων στη βιοτεχνία επεξεργασίας κρεάτων με την επωνυμία "Φλωρίδης Α.Ε.", σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στον πρώτο όροφο. Από την έκρηξη, ο Στεφάνου Δημήτριος, 30 ετών και ο Μονοχωλιάς Πέτρος, 18 ετών, εργάτες του συνεργείου επισκευής, βρήκαν τραγικό θάνατο. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν τους δύο νεκρούς και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Στις 10:25 σήμερα το πρωί, απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, από το εσωτερικό υπόγειας δεξαμενής νερού, ιδιοκτησίας της Καβαδά Μαρίας, στην οδό Αττάλειας 5, στη Σαρωνίδα. Το ατύχημα συνέβη όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών συντήρησης της δεξαμενής, τα δύο άτομα έχασαν τις αισθήσεις τους εξαιτίας των αναθυμιάσεων που είχαν δημιουργηθεί στο χώρο. 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα έφτασαν στον τόπο του συμβάντος και απεγκλώβισαν τους Παπαθανασίου Κωνσταντίνο και Παπαθανασίου Ιωάννη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ".

Βαριά τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε στις 15:43 σήμερα, από το υπ' αρίθμ. ΖΖΑ 1508 τουριστικό λεωφορείο, του οποίου ήταν οδηγός, ο Λιτάκης Αθανάσιος, 46 ετών. Το ατύχημα συνέβη στη Λεωφόρο Κατεχάκη, στο ύψος της διασταύρωσης του στρατοπέδου Σακέτα, όπου ο οδηγός του σταθμευμένου λεωφορείου προσπαθούσε να αλλάξει λάστιχο στο όχημα, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, καταπλακώθηκε από αυτό. Οι πέντε πυροσβέστες που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με δύο οχήματα, απεγκλώβισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον άτυχο άνδρα, που παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ".

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:45 σήμερα, στην περιοχή Παπαθανάτικα, του δήμου Παρελίων, στην Κέρκυρα. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 35 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:00 και καταστράφηκαν περίπου 60 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, καθώς και 20 στρέμματα δάσους.