Επιστροφή

ΔΤ 804, 11/09/2003, 09:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 20:00΄ χθες, στην περιοχή Χαμέζι, του Δήμου Σητείας, στο νομό Λασιθίου. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από δέκα άτομα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:00΄ σήμερα, στην περιοχή Καλαμίτσι, της Κοινότητας Γεωργιούπολης, του νομού Χανίων. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν εννέα οχήματα με πλήρωμα 30 πυροσβεστών και πεζοπόρο τμήμα δέκα ατόμων. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 20 στρέμματα δασικής έκτασης.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 04:40΄ σήμερα στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Πέτρου Ράλλη. Το δυστύχημα συνέβη, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το υπ' αρίθμ. ΖΖΗ - 4396 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μάρκας Jaguar, παρέκκλινε της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα (ρεύμα προς Λαμία) και ανετράπη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο συνοδηγός του Ι.Χ.Ε. και να τραυματιστεί ο οδηγός του. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν τον νεκρό και τον τραυματία και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β για την διακομιδή τους σε Νοσοκομείο.

Νεκρός ανασύρθηκε από πηγάδι βάθους 15 μέτρων περίπου, στις 22:15΄ χθες, ο Κάβουρας Βασίλειος του Γεωργίου, 70 ετών, στην περιοχή Αγριλιά, στη νήσο Νάξο. Στην επιχείρηση ανάσυρσής του, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έλαβαν μέρος τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.