Επιστροφή

ΔΤ 806, 19/09/2003, 23:30, Συμβάντα

Εργατικό ατύχημα συνέβη στις 19:35 σήμερα, στα μεταλλεία εξόρυξης βωξίτη της Εταιρείας Αργυρομεταλλευτικής ΄΄Βαρυτίνης Α.Ε.΄΄, στο 46ο χιλ. της Ε.Ο. Λαμίας - Άμφισσας, ένα χιλ. πάνω από τη Γραβιά. Το ατύχημα προκλήθηκε όταν, κατά την διάρκεια εργασιών, από δύο μεταλλωρύχους, στη στοά 610, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, υποχώρησε τμήμα της, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 20 πυροσβεστών, οι οποίοι ανέσυραν τους δύο νεκρούς και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για διακομιδή τους σε Νοσοκομείο.


Υπό έλεγχο τέθηκε στις 15:50, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:02 σήμερα, σε δασική έκταση, πλησίον του γηπέδου της Αργυρούπολης, στην Αττική. Για την κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 15 οχήματα με 50 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 30 στρέμματα ξηρά χόρτα και πουρνάρια ενώ προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 16:00 σήμερα, στο 23ο χιλ. της Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του Ευήνου ποταμού. Το δυστύχημα προκλήθηκε, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το υπ' αρίθμ. ΥΖΟ - 5186 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μάρκας RENAULT, συγκρούστηκε μετωπικά με το υπ΄ αρίθμ. ΑΙΖ - 5715 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας SKODA, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός του πρώτου Ι.Χ.Ε. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν τον νεκρό και παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β για την διακομιδή του σε Νοσοκομείο.