Επιστροφή

ΔΤ 809, 25/09/2003, 21:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 17:30, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:35 σήμερα σε δύσβατη περιοχή, στη θέση "Νεόκτιστα", στο Πέραμα Αττικής, μετά από συντονισμένες ενέργειες που κατέβαλαν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στον τόπο του συμβάντος. Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος συνολικά 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στην περιοχή παραμένουν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα για την αποφυγή αναζωπυρώσεων. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 30 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιώς.

 

Επίσης υπό έλεγχο τέθηκαν άμεσα και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:
…..στις 13:30 στο Δ.Δ. Παλιουρίου του νομού Καρδίτσας, με απολογισμό 20 στρέμματα χορτολιβαδικής και πέντε στρέμματα δασικής έκτασης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, ενώ έκαναν ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
…..στις 14:00 στην περιοχή Οφρυνίου του νομού Καβάλας, η οποία αποτέφρωσε 30 στρέμματα δασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές διενεργούν τα Ανακριτικά τμήματα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.