Επιστροφή

ΔΤ 816, 03/10/2003, 09:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:50 χθες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών ειδών "LAMAPLAST A.B.E.E.", στο 6ο χιλ. της παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ισόγειο αποθηκευτικό χώρο, έκτασης περίπου 1200 τ.μ., λόγω της φύσης των καιγόμενων υλικών (πρώτες ύλες, πλαστικά προϊόντα, ξύλινα έπιπλα, υλικά συσκευασίας) πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους της αποθήκης, καταστρέφοντάς το μεγαλύτερο τμήμα της. Οι 60 πυροσβέστες που έφθασαν στον τόπο του συμβάντος με 20 οχήματα, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά πέντε ώρες αργότερα. Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Χρήστος Σμέτης. Για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 16:00 χθες, ο Σταθόπουλος Βασίλειος του Ευσταθίου, 92 ετών, από αρδευτικό κανάλι, βάθους περίπου τριών μέτρων, στο Δ/Δ Κουρτέσι, του Δήμου Βουπρασίας, στο νομό Ηλείας. Στην επιχείρηση για την ανάσυρσή του έλαβαν μέρος τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα, οι οποίοι ανέσυραν τον νεκρό και τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β για την διακομιδή του σε Νοσοκομείο.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες:

Στις 14:30, στο Δ/Δ Παντάνασσας, του Δήμου Συβρίτου, στο νομό Ρεθύμνου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:40 και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περίπου 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Στις 17:30, στο Δ/Δ Χάρκια, του νομού Ρεθύμνης. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 18:00, αφού πρώτα κατέκαψε 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Στις 15:00, στο Δ/Δ Καρίνες, του Δήμου Λάμπης, στο νομό Ρεθύμνης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με εφτά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:40, ενώ εκτιμάται ότι κάηκαν 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Σε όλες τις ανωτέρω πυρκαγιές, προανάκριση για τα αίτια που τις προκάλεσαν, διενεργείται από τα Ανακριτικά τμήματα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.