Επιστροφή

ΔΤ 818, 06/10/2003, 15:00, Εκδηλώσεις


Εκδηλώσεις

Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2003 και Ω/11:00, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, παρουσιάστηκαν μερικά από τα νέα σύγχρονα οχήματα, που παρέλαβε πρόσφατα το Σώμα. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 180 και πρόκειται για διαφόρους τύπους οχημάτων, τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν και στις πιο απαιτητικές επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους και δύο γιγαντιαίες κλίμακες των 88 μέτρων, με τις οποίες καθίσταται πλέον δυνατή η πρόσβαση σε κάθε πολυώροφο κτίριο και στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ο αριθμός αυτός αναμένεται σύντομα να αυξηθεί θεαματικά, αφού πρόκειται να παραληφθούν άλλα 455 οχήματα και 100 μοτοσικλέτες. Η προμήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων αποτελεί ένα μικρό μέρος του ολυμπιακού προγράμματος που πραγματοποιεί το Σώμα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην Ιστορία του Σώματος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πέραν από τα πυροσβεστικά οχήματα, την προμήθεια πυροσβεστικών ελικοπτέρων, πυροσβεστικών πλοίων, ατομικού εξοπλισμού προστασίας του προσωπικού και την κατασκευή πρότυπων πυροσβεστικών εγκαταστάσεων.
Κατά την ομιλία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι ο εξοπλισμός που παραλαμβάνουμε, δίκαια μας εντάσσει στα πλέον σύγχρονα Πυροσβεστικά Σώματα του κόσμου, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η χρηματοδότηση έγινε αποκλειστικά με εθνικούς πόρους. Δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί και στην φετινή επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το μεγάλο αριθμό πυρκαγιών 9.000 περίπου, η συνολική καμένη έκταση ήταν κάτω από 70.000 στρέμματα, ενώ η καθαρά δασική έκταση δεν ξεπέρασε τα 4.000 στρέμματα, έναν αριθμό ρεκόρ για τα έως τώρα δεδομένα.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την αποτελεσματικότητα του Σώματος σε όλους τους τομείς δράσης, υπογράμμισε ότι την ερχόμενη περίοδο του Π.Σ. καλείται να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του και αυτή είναι η συμμετοχή του στην ασφαλή τέλεση των ολυμπιακών αγώνων του 2004, διαβεβαιώνοντας ωστόσο, ότι και σ΄ αυτό το μεγάλο στοίχημα θα τα καταφέρει.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Παντελής Τσερτικίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Ευσταθιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Γεωργακόπουλος, οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Πέτρος Μαντούβαλος, Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, οι Υπαρχηγοί του Σώματος, οι Υπαρχηγοί Αντιστράτηγοι Αχιλλέας και Γεώργιος Γεωργιάκος και πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι συνάδελφοι.