Επιστροφή

ΔΤ 822, 11/10/2003, 20:30, Συμβάντα

Αναστάτωση προκάλεσε σε ολόκληρη την περιοχή του Πειραιά, η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 07.00 σήμερα το πρωί, σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών ειδών, με την επωνυμία "Σ. Παπαδόπουλος και ΣΙΑ - ΑΕΒΕ", στην οδό Ρετσίνα 44-45, στο κέντρο της πόλης. Μέσα στο κτίριο υπήρχαν αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών, με αποτέλεσμα η φωτιά να λάβει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να εξαπλωθεί σε παρακείμενες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ένα εργοστάσιο ξυλείας και ένα εργοστάσιο απορρυπαντικών.
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις Υπηρεσίες της Αττικής, αποτελούμενες από 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα διαφόρων τύπων, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχε και ένα ελικόπτερο τύπου Erickson, πραγματοποιώντας ρίψεις στην εστία της πυρκαγιάς.
Το έργο των πυροσβεστών συντόνιζε ο Α' Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Αχιλλέας Κοντογεώργος.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τέσσερις περίπου ώρες μετά την αρχική της εκδήλωση, στις 11.30. Στον τόπο του συμβάντος παραμένουν έξι πυροσβεστικά οχήματα για επαγρύπνηση.
Για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά.