Επιστροφή

ΔΤ 824, 20/10/2003, 08:15, Συμβάντα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν εχθές σε αρκετές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν δένδρα κα άλλα αντικείμενα.
Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν η νήσος Κέρκυρα, τα Ιωάννινα και η Ηγουμενίτσα. Ειδικότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Κέρκυρας, όταν από τη βροχή υπερχείλισε ο ποταμός "Μεσογγήτης" με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ολόκληρη η περιοχή και η τοπική υπηρεσία να δεχθεί 50 κλήσεις για άντληση υδάτων, κοπές δένδρων, ενώ απεγκλώβισαν 4 άτομα από την κατοικία τους, στην οποία είχαν αποκλειστεί λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων, στην περιοχή Μεσογγή του Δήμου Μελιτειέων.
Επίσης προβλήματα προκλήθηκαν και στο νομό Ιωαννίνων, όπου η τοπική Π.Υ δέχθηκε 40 κλήσεις για παροχές βοηθείας (αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων). Τέλος και η Π.Υ Ηγουμενίτσας έλαβε 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν νωρίτερα χθες το απόγευμα.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 01:35 σήμερα, στην επαρχιακή οδό Τριπόλεως - Άστρους, όταν, από άγνωστη αιτία, το υπ΄αρίθμ. ΤΡΒ 1840 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια έπεσε σε γκρεμό. Στον τόπο του συμβάντος έφθασαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν νεκρούς τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 13:00 σήμερα, στο 428 χιλ. της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όταν, το υπ΄αρίθμ. ΖΜΚ 5864 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες της Ε.Ο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός του. Οι τέσσερις πυροσβέστες που μετέβησαν στο τόπο του συμβάντος με δύο οχήματα, ανέσυραν τον νεκρό, ενώ απεγκλώβισαν ελαφρά τραυματισμένη τη συνοδηγό και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για τη διακομιδή τους σε Νοσοκομείο.