Επιστροφή

ΔΤ 833, 04/11/2003, 18:00, Συμβάντα

Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική

Αναστάτωση προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τις μεσημεριανές ώρες το Λεκανοπέδιο, με πιο έντονα φαινόμενα στη νότιο -ανατολική Αττική.
Η καταρρακτώδης βροχή έγινε αιτία να πλημμυρίσουν αρκετά υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων, ενώ σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν στους βασικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου.
Οι περιοχές που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν το Λαύριο, η Βάρκιζα, η Γλυφάδα, η Βουλιαγμένη, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος. Στον άξονα της Λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, τα οχήματα κινούνταν με ιδιαίτερη δυσκολία, ορισμένα δε ακινητοποιήθηκαν, λόγω της συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας υδάτων στο οδόστρωμα, κατολισθήσεων, καθώς και μετακινήσεων φερτών υλικών σε διάφορα σημεία της οδού.
Το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος (199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.), δέχτηκε συνολικά 120 κλήσεις για παροχή βοηθείας, που αφορούσαν κυρίως αντλήσεις υδάτων, συμβάντα τα οποία αντιμετωπίστηκαν σχεδόν αμέσως από τα 35 συνεργεία, που συγκροτήθηκαν για το σκοπό αυτό, με συνολική δύναμη 100 πυροσβεστών.