Επιστροφή

ΔΤ 852, 23/12/2003, 20:30, Συμβάντα

Αναστάτωση προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε κατά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες το Λεκανοπέδιο. Η καταρρακτώδης βροχή έγινε αιτία να πλημμυρίσουν αρκετά υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων, ενώ σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν στους βασικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου. Το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος (199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.), δέχτηκε συνολικά 200 κλήσεις για παροχή βοηθείας, που αφορούσαν κυρίως αντλήσεις υδάτων, συμβάντα τα οποία αντιμετωπίστηκαν σχεδόν αμέσως από τα 70 συνεργεία, που συγκροτήθηκαν για το σκοπό αυτό, με συνολική δύναμη 200 πυροσβεστών.
Τραυματισμένος ανασύρθηκε στις 11:30 σήμερα στην περιοχή Βιλλίων Κερατέας ο 49χρονος Σπυράκος Σωτήριος ο οποίος αγνοείτο από χθες αργά το απόγευμα. Ο άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από πηγάδι βάθους τριάντα μέτρων στη θέση Διψελιδα. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του ατόμου έλαβαν μέρος 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ. με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες για την ανεύρεση του 60χρονου Πάντου Αναστάσιου του Κων/νου, κατοίκου Κρανέας Πρεβέζης, ο οποίος αγνοείται από την 15/12/2003 στις όχθες του ποταμού Λούρου. Στις ενέργειες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Π.Υ. Φιλιππιάδας και ομάδα αυτοδυτών, με ένα ανιχνευτικό σκύλο και τρία οχήματα από την 5η Ε.Μ.Α.Κ.