Επιστροφή

ΔΤ 853a, 25/12/2003, 23:50, Συμβάντα

Αίσιο τέλος είχε τελικά η επιχείρηση διάσωσης των τριών ανδρών που αγνοούνταν από χθες το απόγευμα στον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου. Δέκα πυροσβέστες της Ε.Μ.Α.Κ., με τρία οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο, κατάφεραν μετά από προσπάθεια πολλών ωρών και από υψόμετρο 2100 μέτρων, να οδηγήσουν με ασφάλεια τους τρεις άνδρες στο Λιτόχωρο ενώ στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οι διασωθέντες μετεφέρθησαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου.


Καλά στην υγεία τους ανεβρέθηκαν, από ομάδα πυροσβεστών της Ε.Μ.Α.Κ. και του δευτέρου Π.Σ. Αθηνών, σε δύσβατη περιοχή της Πάρνηθας, κοντά στην θέση Μπόρτσι, ο Κουμπής Δημήτριος και μια συγγενική του γυναίκα. Η υπηρεσία μας είχε ειδοποιηθεί στις 18:00 η ώρα για την εξαφάνισή τους και μετά από συντονισμένη επιχείρηση εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ανεύρεσης των ορειβατών Γαρυφάλου Βασιλείου, Γαρυφάλου Θεανούς, Μπατζάκη Νικολάου, Χατζημανώλη Μαριάννας και Χατζημανώλη Κατερίνας οι οποίοι βρίσκονται στο φαράγγι Δυκτάμου, στην περιοχή Στύλου Αποκορώνου, του νομού Χανίων. Στο σημείο βρίσκονται έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.


Θανάσιμα τραυματισμένη ανασύρθηκε στις 13:25 σήμερα, στο 16ο χλμ Χαλκίδας - Σχηματαρίου, η 43χρονη Εσκιτζόγλου Αναστασία, η οποία οδηγούσε το υπ' αριθμό ΥΑΚ 2202 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας OPEL CORSA, το οποίο συγκρούστηκε με το υπ' αριθμό YPE 9048 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας SUSUKI. Από το SUSUKI οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ελαφρά τραυματισμένους τον Κούρτζογλου Ιωάννη 30 ετών, την Κούρτζογλου Αντιγόνη 53 χρονών και τον Κούρτζογλου Αβραάμ 54 χρονών. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα της Π.Υ. Χαλκίδος και ένα της Π.Υ. Οινοφύτων.