Επιστροφή

ΔΤ 854, 26/12/2003, 23:45, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:35 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ρετιρέ διαμέρισμα 7ου ορόφου, στην οδό Ερμού 34, στο Κέντρο της Αθήνας. Από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρές υλικές η οικία χωρίς ωστόσο, να προκύψει κίνδυνος για τα παρακείμενα οικήματα. Στην κατάσβεσή της πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο 45 λεπτά μετά την εκδήλωσή της, έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 20:05 σήμερα, ο Χαρίτος Ιωάννης, 74 ετών, από τη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Γέφυρας Δεβοσέτου, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Στην επιχείρηση ανάσυρσής του έλαβαν μέρος τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα.

Σώοι και καλά στην υγεία τους εντοπίστηκαν τελικά, στις 09:00 σήμερα, από ομάδα 14 πυροσβεστών, οι πέντε ορειβάτες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο φαράγγι Δυκτάμου, στο Κατωχώρι Χανίων. Πρόκειται για τους Μπατζάκη Νικόλαο, ετών 58, Χατζημανώλη Μαρία, ετών 58, Γαρυφάλλου Βασίλειο, ετών 45, και Γαρυφάλλου Θεανό, ετών 45, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διανύσουν το φαράγγι, εγκλωβίστηκαν σ΄ αυτό, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (ισχυρή βροχόπτωση).