Επιστροφή

ΔΤ 866, 13/01/2004, 10:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 00:10 σήμερα, σε εργοστάσιο κατασκευής επίπλων κουζίνας, στο 1ο χιλ. της επαρχιακής οδού Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, στο νομό Θεσσαλονίκης. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ισόγειο χώρο έκτασης 1100 τ.μ. περίπου, λόγω της φύσης των καιγόμενων υλικών (ξύλα, νοβοπάν, μικροεργαλεία) πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις προξενώντας μεγάλες υλικές ζημιές στο μεγαλύτερο τμήμα της επιχείρησης. Οι 48 πυροσβέστες που έφθασαν στον τόπο του συμβάντος με 16 οχήματα, μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά πέντε ώρες αργότερα. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.


Σε εμπρησμό σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 04:20 σήμερα, σε υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε., στην συμβολή των οδών Περικλέους και Ηροδώτου, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο υποκατάστημα. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα, οι οποίοι κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17:01 χθες, σε γραφείο έκθεσης ειδών υγιεινής, στο 6ο χιλ. της Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, στο Δ/Δ Χράνης. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεφωνικό κέντρο, συσκευή FAX, συναγερμός, πλαστικά οροφής. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες ενώ προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης.

Νεκρό ανασύρθηκε άτομο αγνώστων στοιχείων στις 20:00 χθες, από δασική περιοχή, στο Δ/Δ Καλιφύτου, στο νομό Δράμας. Στην επιχείρηση ανάσυρσής του έλαβε μέρος ομάδα πέντε πυροσβεστών με ένα όχημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας.