Επιστροφή

ΔΤ 872, 22/01/2004, 15:00, Συμβάντα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι, που σημειώθηκαν στην Αττική, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν δεκάδες υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων και να πέσουν πολλά δέντρα δημιουργώντας προβλήματα στην ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων. Η Υπηρεσία μας έως και αυτή τη στιγμή έχει δεχθεί 76 κλήσεις για παροχές βοηθείας (34 αντλήσεις υδάτων και 42 κοπές δέντρων). Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτήθηκαν 25 συνεργεία και έλαβαν μέρος 50 πυροσβέστες με 25 πυροσβεστικά οχήματα.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, λόγω της χιονόπτωσης, παρουσιάσθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη Πάρνηθα, στη Πεντέλη και στη Μαλακάσα, τα οποία αντιμετωπίζονται με 20 ειδικά εκχιονιστικά-ερπυστριοφόρα οχήματα της υπηρεσίας μας.

Στην Εγνατία Οδό, στο κόμβο Αρδανίου, στην Αλεξανδρούπολη, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, ακινητοποιώντας δεκάδες οχήματα και τους επιβάτες τους. Από την υπηρεσία μας, γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού των ανθρώπων , δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας καθώς και στους ηλικιωμένους. Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 4 οχήματα και δύο ερπυστριοφόρα με 15 πυροσβέστες.