Επιστροφή

ΔΤ 874, 24/01/2004, 10:30, Συμβάντα

Στις 23-01-2004 και περί ώρα 16:50, ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας για την εξαφάνιση του Μισιρλή Δημητρίου του Κωνσταντίνου, 65 ετών στην περιοχή του Δ/Δ Μπράλου, του νομού Φθιώτιδας. Στην επιχείρηση ανεύρεσής του, η Υπηρεσία μας λαμβάνει μέρος με 2 οχήματα και δύναμη 5 πυροσβεστών καθώς και ενός διασωστικού σκύλου της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. . Οι προσπάθειες ανεύρεσής του συνεχίζονται και πέραν της 06:00 ώρας σήμερα.

Νεκρή ανασύρθηκε, στις 15:30 χθες, η Ζύρρου Ιωάννα του Πέτρου, 65 ετών, από χαράδρα με νερό στην περιοχή Πανόπουλου του Δήμου Λασιώνος στο νομό Ηλείας. Στις έρευνες για τον εντοπισμό και την ανάσυρσης της άτυχης γυναίκας έλαβαν μέρος δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες από την Π.Υ. Πύργου καθώς και ένα όχημα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με δύο πυροσβέστες και ένα διασωστικό σκύλο. Η σορός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ρίου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:45 χθες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο κοιμητήριο του Δ/Δ Δάρα, Δήμου Πεταλιδίου στο νομό Μεσσηνίας. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα. Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η ολοσχερής καταστροφή του Ιερού Ναού. Για την εξακρίβωση των αιτιών διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Καλαμάτας.


Λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Λήμνο χθες, η Υπηρεσία μας έλαβε 42 κλήσεις για παροχή βοηθείας (αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων). Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν συγκροτήθηκαν 5 συνεργεία με πλήρωμα 12 ατόμων.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα και στη Σάμο. Συνολικά από τις 22-1-2004 μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 15 αντλήσεις υδάτων σε οικίες και καταστήματα. Η συνδρομή της Υπηρεσίας μας ζητήθηκε και για τη μεταφορά δύο ασθενών από το Δ/Δ Σπαθαρέους, Δήμου Πυθαγορείου, στο Γενικό Νοσοκομείου Βαθέος. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκροτήθηκαν έξι συνεργεία με πλήρωμα 14 ατόμων.