Επιστροφή

ΔΤ 886, 14/02/2004, 13:00, Συμβάντα

Σε ύφεση βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι έχουν ανοίξει και η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά. Ωστόσο προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν όσον αφορά την Αττική σε περιοχές όπως: Βαρνάβα, Γραμματικό, Σταμάτα, Πικέρμι, Μαλακάσα. Οι κλήσεις που φτάνουν στο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., πέραν των απεγκλωβισμών, εντοπίζονται κυρίως, στη μεταφορά ασθενών, νεφροπαθών και ατόμων που χρήζουν άμεσης διακομιδής σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής το 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. έχει δεχθεί από την αρχή που ξέσπασε η κακοκαιρία 1146 κλήσεις για παροχή βοηθείας στο νομό Αττικής. Από αυτές, οι 354 αφορούν διακομιδές σε νοσοκομεία, οι 637 μεταφορά ατόμων και απεγκλωβισμούς οχημάτων, οι 72 κοπές δένδρων και οι 83 διάφορες άλλες περιπτώσεις παροχής βοήθειας. Στην τιτάνια αυτή επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 350 οχήματα διαφόρων τύπων και 2500 πυροσβέστες.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η Κρήτη η οποία κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι αυτή που σήμερα, αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι Υπηρεσίες του νομού, βρίσκονται στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και μέχρι στιγμής τα όποια αιτήματα για παροχή βοηθείας, αντιμετωπίζονται!

Νεκρή ανασύρθηκε σήμερα στις 05:20, η 75χρονη Τσιμπούρη Γεωργία του Ηλία, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε μονοκατοικία επί της οδού Καπετάν Κρόμπα 109, στο Δήμο Μεσσήνης. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 7 πυροσβέστες με τρία οχήματα. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργούνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας Καλαμάτας.