Επιστροφή

ΔΤ 887, 15/02/2004, 11:30, Συμβάντα

Περιορίζονται σταδιακά τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι δυσκολίες αυτή τη στιγμή εντοπίζονται μόνο στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε περιοχές όπως: Βαρνάβα, Γραμματικό, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Μαραθώνα, Πικέρμι, όπου το χιόνι είχε ξεπεράσει το ένα μέτρο. Οι περισσότεροι δρόμοι στις περιοχές αυτές παραμένουν ακόμα κλειστοί, ενώ όσοι έχουν ανοίξει, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα αιτήματα των πληγέντων στις περιοχές αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με μεταφορά ασθενών, νεφροπαθών και ατόμων που χρήζουν άμεσης διακομιδής σε νοσοκομείο, διάφοροι απεγκλωβισμοί και κοπές δέντρων, τα οποία έχουν πέσει από το βάρος του χιονιού. Στην προσπάθεια για την ανακούφιση των συμπολιτών μας στο Λεκανοπέδιο, το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετέχει με ισχυρές δυνάμεις. Συγκεκριμένα 2500 πυροσβέστες με 350 οχήματα διαφόρων τύπων λαμβάνουν μέρος σε 24ωρη βάση. Οι κλήσεις που έχει δεχθεί το Συντονιστικό Κέντρο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., έχουν φθάσει, από την Πέμπτη το βράδυ που ξεκίνησε η κακοκαιρία, στις 1429. Απ΄ αυτές, οι 413 αφορούν διακομιδές σε νοσοκομεία, οι 684 μεταφορά ατόμων και απεγκλωβισμούς οχημάτων, οι 235 κοπές δένδρων και οι 97 διάφορες άλλες περιπτώσεις παροχής βοήθειας.

Παρόμοια προβλήματα με την Ανατολική Αττική αντιμετωπίζει και η Κρήτη, όπου συνεχίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας σε εγκλωβισμένα άτομα και οχήματα καθώς και η μεταφορά ασθενών σε Νοσοκομεία. Συνολικά λαμβάνουν μέρος 150 πυροσβέστες με 50 οχήματα, οι οποίοι έχουν επέμβει, σε 187 περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν 101 διακομιδές, 15 απεγκλωβισμούς 46 κοπές δέντρων και 26 διάφορες άλλες περιπτώσεις.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 01:40 σήμερα, σε ξύλινη κατοικία, ιδιοκτησίας Πανόπουλου Χρήστου, στο Δ/Δ Μαΐστρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο νομό Έβρου. Λόγω της φύσης των καιγόμενων υλικών η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα καταστρέφοντας ολοσχερώς την οικία. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες ενώ προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση από τα Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.