Επιστροφή

ΔΤ 888, 16/02/2004, 10:30, Συμβάντα

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στη χώρα, μετά την ύφεση της σφοδρής κακοκαιρίας. Ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε όλα τα μεγάλα οδικά δίκτυα του Λεκανοπεδίου, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής οδού. Κανονικά επίσης, διεξάγεται και η κυκλοφορία στον Εθνικό Άξονα Αθηνών-Λαμίας. Τα όποια προβλήματα παραμένουν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής Βαρνάβα, Γραμματικό, Σταμάτα, Πικέρμι και Μαλακάσα, αναμένεται να αποκατασταθούν στη διάρκεια της ημέρας. Το Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζει να βρίσκεται με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις πληγείσες από το χιονιά περιοχές και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, όπου υπάρχει ανάγκη κατά προτεραιότητα. Συνολικά και σήμερα 2500 πυροσβέστες με 350 οχήματα διαφόρων τύπων και άλλο ειδικό εξοπλισμό, καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να επιλυθούν και τα τελευταία προβλήματα, τα κυριότερα από τα οποία , έχουν να κάνουν με διανοίξεις σε δευτερεύοντες δρόμους, κοπές πεσμένων από το βάρος του χιονιού δένδρων και περιορισμένες πλέον διακομιδές. Το 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. μέχρι στιγμής και από την αρχή που εκδηλώθηκαν οι ισχυρές χιονοπτώσεις, χρειάστηκε να επέμβει σε 1992 περιπτώσεις. Από αυτές οι 474 κλήσεις αφορούν διακομιδή νεφροπαθών, εγκύων και λοιπών ασθενών οι 733 απεγκλωβισμούς οχημάτων κι επιβαινόντων, οι 678 κοπές δέντρων και οι 107 επεμβάσεις σε διάφορα άλλα συμβάντα.


Σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα και στην Κρήτη. Το εθνικό οδικό δίκτυο από Σητεία μέχρι Χανιά και το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου είναι ανοιχτό. Ορισμένα μόνο χωριά ακόμη παραμένουν αποκλεισμένα. Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νησιού συνεχίζουν να βρίσκονται στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας ενώ, σε 24ωρη βάση επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 50 οχήματα διαφόρων τύπων. Μέχρι αυτή την ώρα, οι κατά τόπους Π.Υ. έχουν δεχθεί συνολικά 212 κλήσεις από τις οποίες χρειάστηκε να επέμβουν στις 188. Συγκεκριμένα, έγιναν 101 διακομιδές νεφροπαθών και άλλων ασθενών, 15 απεγκλωβισμοί ατόμων, 46 κοπές δέντρων καθώς και 26 επεμβάσεις σε διάφορα άλλα συμβάντα.

Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς εξοχική ξύλινη κατοικία στο Δ/Δ Μαΐστρος Αλεξανδρούπολης του νομού Έβρου, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 01:40 ώρα χθες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύφος των ζημιών ανέρχεται στα 700.000 Ευρώ, ενώ αποσοβήθηκαν το παρακείμενο εκκλησάκι και άλλες παρακείμενες βοηθητικές εγκαταστάσεις . Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία. Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης..