Επιστροφή

ΔΤ 890, 18/02/2004, 13:00, Συμβάντα

Τραγική κατάληξη είχε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 08:23 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε διαμέρισμα του 3ου ορόφου, στην οδό Παλαιολόγου 21, στο Χαλάνδρι. Ένα κοριτσάκι 13 ετών, απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες με καθολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα - αργότερα στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε δυστυχώς κατέληξε -, ενώ ο θείος της Γκλαβάς Σκαπιώτης 28 ετών στην προσπάθεια του να γλιτώσει από τις φλόγες πήδηξε στο κενό από το μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Η μητέρα της μικρής Θεοδώρας, Νικολιδάκη Ευφροσύνη 55 ετών, που είχε παραμείνει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, δεν έπαθε τίποτα, ωστόσο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τζάκι και γρήγορα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος καταστρέφοντας το μεγαλύτερο τμήμα του. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες και 9 οχήματα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών..


Νεκρός εντοπίσθηκε από τους πυροσβέστες στις 16:50 χθες, ο Γιαλαμάς Ιωάννης 22 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από τη προηγούμενη, σε αγροτική περιοχή του Δ/Δ Φίλιας του Δήμου Καλλονής στη Λέσβο. Στην επιχείρηση εντοπισμού του άτυχου νέου, έλαβαν μέρος εφτά πυροσβέστες με τρία οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νησιού.


Σε εμπρησμό σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 02:50 σήμερα, σε διώροφο κτίριο του Χημείου του Κράτους, στην οδό Αιτωλικού & Δραγατσανίου στην Αγία Σοφία Πειραιά. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές περίπου 6.000 Ευρώ. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν οχτώ πυροσβέστες με τρία πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς. Για την εξακρίβωση των αιτιών τις πυρκαγιάς διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά.


Από τις πρόσφατες ισχυρές χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στο νομό Αττικής, η Υπηρεσία μας συνεχίζει ακόμα να λαμβάνει κλήσεις για παροχές βοηθείας. Αναλυτικά κατά το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν, σε 209 κοπές δέντρων, 26 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια οικιών και καταστημάτων καθώς και σε 17 εκχιονισμούς οδών. Για την αντιμετώπιση αυτών των παραπάνω περιπτώσεων έλαβαν μέρος 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα διαφόρων τύπων..