Επιστροφή

ΔΤ 898, 27/02/2004, 12:10, Συμβάντα

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε αργά χθες τη νύχτα και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε γραφεία του Π.Α.Σ.Ο.Κ. και της Ν.Δ. στην Αθήνα, από τις 21:55 έως και τις 2:28. Συγκεκριμένα:
1. Το πρώτο "χτύπημα" (εύφλεκτο υγρό) σημειώθηκε στις 21:55, στην οδό Βερανζέρου 32, στη πλατεία Λαυρίου, στο πολιτικό γραφείο του Θεόδωρου Κατσανέβα, βουλευτή του Π.Α.Σ.Ο.Κ., χωρίς ωστόσο να προκληθούν αξιόλογες υλικές ζημιές. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.
2. Η δεύτερη επίθεση (γκαζάκια) σημειώθηκε στις 01:53 σήμερα, στη συμβολή των οδών Αγ. Γεωργίου και Κουντουριώτου, στο Ψυχικό, σε ισόγειο χώρο που λειτουργούσε ως γραφείο της Ν.Δ. Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 2.000 Ευρώ. Στο σημείο κατέφθασαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.
3. Στις 01:54 σημειώθηκε μία ακόμη επίθεση, με φιαλίδια βουτανίου, στα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Ταγματάρχη Πλέσσα και Ανδρομάχης, στην Καλλιθέα, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές. Την πυρκαγιά έσπευσαν να κατασβέσουν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα
4. Και άλλη επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στις 02:01 στην οδό Κων/πόλεως 52, στον Υμηττό, αυτή τη φορά σε γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με δύο οχήματα.
5. Στις 02:05 στην οδό Ρήγα Φεραίου 56 στο Μοσχάτο, σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ στα Γραφεία της ΟΝΝΕΔ. Στο σημείο μετέβησαν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα.
6. Τέλος, στις 02:28 στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 10 στα Μελίσσια, άγνωστοι πυρπόλησαν με γκαζάκια τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Και πάλι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένες, ενώ στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα. Προανακρίσεις διενεργούνται απο τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα της Πυροσβεστικής.


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 13:25 χθες, στο 17ο χλμ της Ε.Ο Σερρών - Δράμας. Το δυστύχημα προκλήθηκε, όταν το υπ' αριθμ. ΡΑΥ - 3253, συγκρούσθηκε με το υπ' αριθμ. ΕΡΚ - 6231, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα: οι Ποποβίδης Λεωνίδας 53 ετών και η Ποποβίδου Ελένη 65 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο πρώτο όχημα. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού τους έλαβαν μέρος πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα