Επιστροφή

ΔΤ 902, 04/03/2004, 12:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 06:00 η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 01:50 σήμερα, στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου, στο Άγιο Όρος. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη στέγη των κελιών της Μονής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω της ξύλινης κατασκευής της. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν έγκαιρη ωστόσο, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να φτάσουν στον τόπο του συμβάντος, λόγω του ότι μετέβηκαν δια θαλάσσης, αφού η οδική πρόσβαση ήταν αδύνατη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάηκαν το Αρχονταρίκι, το Ηγουμενείο, αποθηκευτικοί χώροι (υπόγειοι) και μέρος της πτέρυγας των κοιτώνων, χωρίς ευτυχώς να καταστραφούν Ιερά κειμήλια και άλλα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα. Οι προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση συνεχίζονται. Οι δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος είναι 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την Π.Υ. Πολυγύρου και το Κλιμάκιο Ιερισσού και εφτά πυροσβέστες από το Κλιμάκιο των Καρυών οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι έφτασαν πεζοί στο σημείο. Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:40 σήμερα, στο 24ο χιλ. της Π.Ε.Ο Λαμίας - Δομοκού. Το δυστύχημα προκλήθηκε, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το υπ' αριθμ. ΜΙΕ - 4474 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και υπ΄ αρίθμ. ΝΖΜ - 1819 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι: α) Μπουντής Γεώργιος του Παναγιώτη, 36 ετών, β) Γκούμας Θωμάς του Βασιλείου, 44 ετών, γ) Κελάφα Βασιλική του Βασιλείου, 40 ετών, επιβάτες του πρώτου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, και να τραυματισθεί ο Καλογερόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου, 44 ετών, επιβάτης του δευτέρου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν τους νεκρούς και τον τραυματία και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας Δομοκού..

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά στις 07:30 σήμερα, ο Τασιόπουλος Νικόλαος, 77 ετών, στην αγροτική περιοχή του Δ/Δ Φαμήλας, του Δήμου Πυλλήνης, στην Ναύπακτο. Στην επιχείρηση εντοπισμού του έλαβαν μέρος τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 22:00 χθες, σε διαμέρισμα 3ου ορόφου, ιδιοκτησίας Σολωμονίδου Ξένιας, στην οδό Αρτέμιδος 8, στην Κηφισιά. Από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές το διαμέρισμα χωρίς ωστόσο, να προκύψει κίνδυνος για τους υπόλοιπους ορόφους. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 20 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθήνας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 18:20 χθες, στο 13ο χιλ. της Ε.Ο Πρέβεζας - Ιωαννίνων. Το δυστύχημα προκλήθηκε, όταν το υπ' αριθμ. ΡΖΕ - 8150 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, παρέκκλινε της πορείας του και ανετράπη στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο συνοδηγός, Νικολάου Σπυρίδων, 28 ετών, και να τραυματισθεί ο οδηγός, Ντούλιας Παύλος. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν τον νεκρό και τον τραυματία και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή τους σε Νοσοκομείο.