Επιστροφή

ΔΤ 909, 15/03/2004, 14:40, Ανακοίνωση

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Ο Υπουργός, που συνοδευόταν από τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, είχε μια πρώτη ενημέρωση από την Ηγεσία και τα στελέχη του Σώματος, σε όλα τα τρέχοντα θέματα, που απασχολούν το Π.Σ. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση επίσκεψη του, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του εδώ υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το Σώμα, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμο να ανταποκριθεί και στη νέα πρόκληση, που δεν είναι άλλη από αυτήν της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο που ξεκινά τις επισκέψεις από την Πυροσβεστική. Απευθυνόμενος στους επιτελείς του Σώματος σημείωσε χαρακτηριστικά: "Υποκλινόμαστε ουσιαστικά μπροστά στο έργο που έχετε επιτελέσει, προσφορά που έχει κάνει το Σώμα πάρα πολύ αγαπητό", καταλήγοντας ότι η πολιτική ηγεσία θα κάνει τα πάντα για να το βοηθήσει.
Στη συνέχεια μίλησε ο Υφυπουργός κ. Μαρκογιαννάκης, σημειώνοντας ότι "το Σώμα πρέπει να τύχει μέριμνας και φροντίδας ανάλογης με την προσφορά του. Ο ρόλος και η αποστολή του συνεχώς διευρύνονται και καμία σχέση δεν έχει με την παραδοσιακή του δράση, που ήταν μόνο η κατάσβεση των αστικών πυρκαγιών".
Κατόπιν ο Υπουργός ενημερώθηκε από την Ηγεσία και από όλους τους επιτελείς για το έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε τομέας δράσης ξεχωριστά.
Αποχωρώντας, από το Αρχηγείο ο κ. Βουλγαράκης επισκέφθηκε το Κέντρο Ψυχαγωγίας του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού και συνομίλησε με τους πυροσβέστες της βάρδιας.