Επιστροφή

ΔΤ 910, 16/03/2004, 12:30, Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης, σύσκεψη με θέμα " Διαχείριση των εναέριων μέσων αντιπυρικής περιόδου 2004".
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, η ηγεσία και οι αρμόδιοι επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ, ΓΕΣ, ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΥΠΑ.)
Ο κ. Βουλγαράκης ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε την ανάγκη της έγκαιρης προετοιμασίας, γιατί φέτος είναι η χρονιά που η χώρα μας θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στη συνέχεια ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη γόνιμη συνεργασία, αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά που ήταν, χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη της πεντηκονταετίας από πλευράς καμένων εκτάσεων, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στην κοινή προσπάθεια όλων.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός για τα εναέρια μέσα με την κατανομή ανά την επικράτεια, ενώ επισημάνθηκαν οι όποιες παραλείψεις ή διορθωτικές κινήσεις χρειάζονται να γίνουν εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Όπως τόνισε ο Υφυπουργός κ. Μαρκογιαννάκης στο τέλος της σύσκεψης, ορισμένα προβλήματα λειτουργικής φύσεως, θα επιλυθούν, αφού δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να είναι πανέτοιμο για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.