Επιστροφή

ΔΤ 928, 12/04/2004, 08:30, Συμβάντα

Υπό έλεγχο τέθηκε σήμερα στις 13:00 η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή "Λεπτόποδας", στη Χίο. Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετείχαν 27 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα, δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 100 στρέμματα δασικής, 100 γεωργικής και 300 χορτολιβαδικής έκτασης. Προανάκριση για τα αίτια που την προκάλεσαν διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.
Τραυματισμένη ανασύρθηκε στις 00:45 σήμερα η Γκλεζάκου Σταματούλα. Η -αγνώστων λοιπών στοιχείων- γυναίκα, για άγνωστη αιτία, έπεσε σε κρημνώδες σημείο, στα Νταμάρια Υμηττού, χθες το βράδυ και περί ώρας 21:15. Στην επιχείρηση για την ανάσυρση της γυναίκας έλαβαν μέρος 19 πυροσβέστες με έξι οχήματα.
Πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε στις 01:50 σήμερα, σε παλαιά διώροφη κατοικία, στο Δ/Δ Ξυλόκερας, στο Δήμο Ιάρδανου, στον Πύργο. Η επιχείρηση για την κατάσβεσή της διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, ωστόσο και παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των οχτώ πυροσβεστών που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος με τέσσερα οχήματα, το παλαιό κτίριο κατεστράφη ολοσχερώς. Για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά, προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πύργου.
Σε αναμμένη λαμπάδα, η οποία ήταν τοποθετημένη μέσα σε ξύλινο εικονοστάσι, οφείλεται η πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 03:15 σήμερα, σε αποθήκη διαμερίσματος 2ου ορόφου, επί της οδού Ι. Δραγούμη 49, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες κατέσβεσαν την πυρκαγιά περίπου τέσσερις ώρες αργότερα. Από την πυρκαγιά κατεστράφη ο αποθηκευτικός χώρος του διαμερίσματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που την προκάλεσαν διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της αρμόδιας Υπηρεσίας.