Επιστροφή

ΔΤ 934a, 21/04/2004, 14:30, Εκδηλώσεις

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΑΠΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, στις εγκαταστάσεις του ΑΠΣ η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Αρχηγείας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, ο Υφυπουργός Δ.Τ. κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί και πλήθος εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων.
Ο απερχόμενος Αρχηγός, έντονα συναισθηματικά φορτισμένος, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις σημαντικές κατακτήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης στον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Π.Σ. στη διοργάνωση των ασφαλέστερων Ολυμπιακών Αγώνων. Όσον αφορά στον ευαίσθητο τομέα της δασοπυρόσβεσης, υπογράμμισε τα θετικά αποτελέσματα, τα οποία σημειώθηκαν το τελευταία χρόνια. "Η συστηματική δουλειά και το συνεχές ενδιαφέρον οδήγησαν στο να καταμετρά η Ελλάδα πλέον, τη διεθνή αναγνώριση και ένα μοντέλο που με υπερηφάνεια ακούσαμε ξένους αξιωματούχους να αποκαλούν Ελληνικό Μοντέλο Δασικών Πυρκαγιών και να ζητούν την τεχνογνωσία μας". Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου Αρχηγού Π.Σ.
Ο παραλαμβάνων Αρχηγός, Αντιστράτηγος Χρήστος Σμέτης, αφού ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την εμπιστοσύνη και την εξαιρετική τιμή που του έκανε να τον επιλέξει στην Ηγεσία του Π.Σ., διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που επωμίζεται. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Επίτιμο Αρχηγό κ. Παν. Φούρλα, υπογραμμίζοντας: "Η συμβολή του στο διάστημα της Αρχηγείας του, ήταν καθοριστική. Επί θητείας του, το Σώμα σημείωσε αλματώδη πρόοδο και καταξιώθηκε στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Χάρη στα προσόντα του, στις ικανότητές του, τις επικοινωνιακές, τις οργανωτικές, στη διάθεσή του για δουλειά και στο ύφος του, το Σώμα μετεξελίχθηκε στον κεντρικό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό". Ολοκληρώνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στο προσωπικό του Σώματος καλώντας του σε μια ειλικρινή συνεργασία, ώστε "να δημιουργήσουμε ένα Πυροσβεστικό Σώμα ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα".
Ο Υπουργός Δ.Τ., στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Αρχηγό για το έργο του, ευχήθηκε στο τέλος και στους δύο, Επίτιμο και νέο Αρχηγό, καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα