Επιστροφή

ΔΤ 934b, 21/04/2004, 19:00, Ανακοινώσεις

Συνεδρίασε σήμερα στις 21 Απριλίου 2004, το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος, για την διενέργεια των τακτικών κρίσεων έτους 2004, των Αξιωματικών του Σώματος και αποστράτευσε τους δύο Υπαρχηγούς Αντιστράτηγους Αχιλλέα Κοντογεώργο και Γεώργιο Γεωργιάκο. Στη συνέχεια επέλεξε για :
α. Α΄ Υπαρχηγό τον Αντιστράτηγο Αντρέα Κόη β. Β΄ Υπαρχηγό τον Αντιστράτηγο Χρήστο Μητροπέτρο
Ο νέος Α΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης γεννήθηκε το 1950 στον Άγιο Χαράλαμπο Φθιώτιδας.
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1974 και από το Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αποφοίτησε το 1978.
Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.
Υπηρέτησε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, στην Π.Υ. Άμφισσας και ως Διοικητής στην Π.Υ. Καρπενησίου και σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς των Αθηνών. Στον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 ήταν Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, του οποίου μεγάλο μέρος της περιοχής ευθύνης του υπέστη τις συνέπειες του σεισμού. Το Μάιο του 2002 τοποθετήθηκε Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. και συμμετείχε στη κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών (Αρκαδία, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Σκιάθο και Ιωάννινα), στην περισυλλογή των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου του οχηματαγωγού "ΣΑΜΙΝΑ" στην Πάρο και τέλος στις εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή της Αττικής. Το Μάρτιο του 2001 τοποθετήθηκε Διοικητής στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας. Τον Μάρτιο του 2002 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής θέση που κατείχε μέχρι σήμερα..
Έχει προαχθεί σε όλους τους βαθμούς κατ' εκλογήν και έχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Φοίνικα, τον Ταξιάρχη του Φοίνικα και πολλές ηθικές και υλικές αμοιβές.
Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Ο νέος Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. Αντιστράτηγος Χρήστος Μητροπέτρος, γεννήθηκε το 1949 στα Στύρα Ευβοίας. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1974 και από το Τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αποφοίτησε το 1980.
Είναι Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διοικητικό Δίκαιο. Έχει αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά), τη Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης, τη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
Υπηρέτησε σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Αθήνας και του Πειραιά. Πήρε μέρος στην κατάσβεση μεγάλων αστικών και δασικών πυρκαγιών και την αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών (πλημμύρες Αττικής τελευταίας 25ετίας και τους σεισμούς Περαχώρας 1981, Καλαμάτας 1986, Αθηνών 1999).
Διετέλεσε Τμηματάρχης Νομικών Υποθέσεων και Διευθυντής Μελετών στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αθήνας και Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Το Μάρτιο του 2002 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου, με καθήκοντα Διευθυντή Αρχηγείου Π.Σ. Το Φεβρουάριο του 2004 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος, θέση που κατείχε μέχρι σήμερα Υπήρξε για 19 συνεχή έτη καθηγητής Νομικών και Επαγγελματικών μαθημάτων στην Πυροσβεστική Ακαδημία. Είναι συγγραφέας τριών Πυροσβεστικών βιβλίων και πολλών Επαγγελματικών, Νομικών και Ιστορικών άρθρων στο περιοδικό Πυροσβεστική Επιθεώρηση.
Έχει προαχθεί σε όλους τους βαθμούς, πάντοτε κατ' εκλογήν και έχει τιμηθεί με τέσσερα μετάλλια και πολλές ηθικές αμοιβές. Παράλληλα με την γόνιμη επαγγελματική του σταδιοδρομία, ασχολήθηκε με την Ιστορική και Λαογραφική Έρευνα και έχει γράψει πέντε σχετικά βιβλία και πολλά άρθρα και σημειώματα σε Εφημερίδες και Περιοδικά. .Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Επίσης, το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος: α) επέλεξε ως Υποστρατήγους τους: 1).Γεώργιο Θεάκο 2).Κωνσταντίνο Ζωητό 3).Νικόλαο Παπαμίχο β) ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, Αρχιπυράρχους : 1). Παναγιώτη Σκυριανό 2). Παναγιώτη Σπυρόπουλο 3). Στέφανο Σωτηρόπουλο 4). Σπυρίδων Παππά 5). Σταύρο Δαλτζόγλου