Επιστροφή

ΔΤ 964, 29/05/2004, 19:00, Συμβάντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

-στις 11:53 σήμερα, σε δύσβατη περιοχή, στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας (στο τέρμα της οδού Σαγκαρίου). Η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 2 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Στον τόπο του συμβάντος έφθασαν 15 οχήματα με 30 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα έντεκα ατόμων από την 1η ΕΜΑΚ, ενώ από αέρος επιχείρησε και ένα ελικόπτερο. Για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό τμήμα της Δ.Π.Υ.Πειραιά.

- στις 14:03 σήμερα, στην περιοχή Άγιος Αντώνιος, στη Σαλαμίνα. Η πυρκαγιά κατέστρεψε περίπου 8 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης. Στον τόπο του συμβάντος έφθασαν πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα του Π.Κ. Σαλαμίνας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:35 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε προαύλιο αποθηκευτικό χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης χάρτου με την επωνυμία "Εμποροβιομηχανική Χάρτου ΑΕΒΕΕ", στην οδό Ταύρου 41, στον Ρέντη. Στον τόπο του συμβάντος έφθασαν άμεσα 13 οχήματα με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι και κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς στα παρακείμενα τμήματα του εργοστασίου. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Δ.Π.Υ.Πειραιά.


Σώα και καλά στην υγεία της εντοπίστηκε τελικά, στις 11:45 σήμερα, η δόκιμη μοναχή Κοκότη Μαρία, 33 ετών, κοντά στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, στη περιοχή Μαψός του Νομού Κορινθίας. Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για την εξαφάνισή της στις 15:50 χθες. Στην επιχείρηση εντοπισμού έλαβε μέρος ομάδα εννέα ατόμων με δύο οχήματα.


Νεκρός ανασύρθηκε στις 21:05 χθες, ο Ξυδιάς Γεώργιος του Χρήστου, 72 ετών, ύστερα από πτώση του σε ποτάμι βάθους τριών μέτρων στο 6ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πύργου-Σπιάντζας. Στην επιχείρηση ανάσυρσής του πήραν μέρος έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.