Επιστροφή

ΔΤ 970, 05/06/2004, 11:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 08:30 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον 5ο όροφο του επταόροφου πολυκαταστήματος(πρώην ΑΤΗΕΝΕ) που βρίσκεται, στην οδό Σταδίου 33-35, στο κέντρο της Αθήνας. Η πυρκαγιά, λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου (είδη ένδυσης) πήρε αμέσως διαστάσεις με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς ο όροφος στο οποίο εκδηλώθηκε και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πυκνών καπνών που αναπτύχθηκαν, να μεταδοθεί και στον 6ο και 7ο όροφο, εστίες που έγκαιρα περιορίστηκαν από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν έγκαιρα στο σημείο. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 33 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, ενώ στο έργο της αποκάθαρσης συνδράμει και 15μελής ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ. Στον τόπο του συμβάντος παρευρέθη και ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Χρήστος Σμέτης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 14:39 χθες, στην Εθνική οδό Αλεξανδρουπόλεως- Σουφλίου, στο ύψος της Λυκόφης, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το υπ' αριθμ. ΕΒΕ- 2297 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, εξετράπει της πορείας του, ανετράπη και αναφλέγει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του, Κουρτέσης Απόστολος, 74 ετών, ο οποίος απεγκλωβίστηκε πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου, και να απανθρακωθεί η συνοδηγός του, Φωτίδου Μαρία, 65 ετών. Στο τόπο του συμβάντος μετέβησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:30 στις 04-06-2004, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε εμφιαλωμένα προϊόντα, αποθηκευμένα σε υπαίθριο οικοπεδικό χώρο, ιδιοκτησίας "ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.", στο Δ/Δ Σουρωτής, δήμου Βασιλικών, στο νομό Θεσσαλονίκης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 21 πυροσβέστες με εφτά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό Τμήμα της Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 01:30 σήμερα , στο 2ο χιλ. της Επαρχιακής Οδού Σκάλας- Βαλύρας, στη Καλαμάτα. Το ατύχημα προκλήθηκε, όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το υπ' αρίθμ. ΖΖΟ- 5412 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μάρκας GOLF, ανετράπη σε αγρόκτημα, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ο οδηγός του οχήματος Μπουρίκας Νικόλαος του Θεοδώρου, 20 ετών, και ο συνοδηγός Καραμπάγιας Γεώργιος του Δημητρίου, 20 ετών. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν τους νεκρούς και τους παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β για την διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας