Επιστροφή

ΔΤ 974, 09/06/2004, 22:00, Συμβάντα

Νεκρός ανασύρθηκε στις 03:25 σήμερα, επί της οδού Περικλέους στην Ξάνθη, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος του Κυριάκου, 31 ετών, όταν το υπ΄αρίθμ. ΝΕΕ - 2663 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας HONDA, το οποίο οδηγούσε, προσέκρουσε στο υπ΄αρίθμ. ΥΖΖ - 129 σταθμευμένο λεωφορείο. Τη σορό του νεαρού άνδρα, απεγκλώβισαν τέσσερις πυροσβέστες που μετέβησαν στο σημείο του δυστυχήματος με ένα όχημα.

Τροχαίο δυστύχημα, σημειώθηκε στις 07:04 σήμερα, στο Νικηθιανό Μιραμβέλου, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όταν το υπ΄αρίθμ. ΑΝΒ - 1620 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA CARINA, εξετράπει της πορείας του κι έπεσε σε χαράδρα βάθους 40 μέτρων. Τον οδηγό του οχήματος Φουλέ Ιωάννη του Ευαγγέλου, ετών 28, εντόπισαν κι ανέσυραν νεκρό οι έξι πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή με δύο οχήματα.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 16:00, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:45 σήμερα, σε χορτολιβαδική και γεωργική έκταση, πλησίον κατοικημένης περιοχής, στη θέση Κύριζα στη Σαλαμίνα. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 30 πυροσβέστες με 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος, πραγματοποίησαν ρίψεις, δυο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Χάρις στις συντονισμένες ενέργειες των επίγειων δυνάμεων και στην έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων, απετράπη η επέκτασή της στην παρακείμενη κατοικημένη περιοχή. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Π.Υ. Πειραιά.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση οχτώ πυροσβεστών, που έσπευσαν στο σταθμό Δάφνης της Αττικό Μετρό, μετά την ειδοποίηση που δέχθηκε η Υπηρεσία μας στις 15:06 για εκδήλωση πυρκαγιάς. Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι, οι καπνοί που εξέρχονταν, μεταξύ των σταθμών Άγιος Ιωάννης - Δάφνη, προέρχονταν από εφημερίδα που καιγόταν εντός της σήραγγας. Προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα της Διοίκησης Π.Υ. Αθηνών