Επιστροφή

ΔΤ 980, 16/06/2004, 22:45, Συμβάντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

- στην περιοχή Κάτω Βελιτσές του Δ.Δ. Λαρισσού στο Νομό Αχαΐας, σήμερα στις 13:50. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό τμήμα Λεχαινών.

- στην περιοχή Παναρίτη του Δ.Δ. Ξηλοκάστρου, στο Νομό Κορινθίας, σήμερα στις 16:30. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η οποία κατέστρεψε περίπου δύο στρέμματα με χαμηλή βλάστηση, επενέβησαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα.
Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί το Ανακριτικό τμήμα Κιάτου.

- στην περιοχή Αγ. Αθανασίου του Δ.Δ. Κουβαρά, στο Λαύριο, σήμερα στις 18:00. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, από την οποία καταστράφηκαν δύο στρέμματα δασικής έκτασης, συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα.
Για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό τμήμα Λαυρίου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 12:05 σήμερα, σε παλαιές αποθήκες της Α.Σ.Ο., ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, επί των οδών Κοκκίνου και Σ.Π.Υ.Κ., στον Πύργο. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η σκεπή της αποθήκης έκτασης 240 τ.μ., ενώ το ύψος των ζημιών ανέρχεται στα 30.000 ευρώ περίπου. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργεί προανάκριση το Ανακριτικό τμήμα Πύργου.


Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε, στις 05:45 σήμερα, σε αγροικία και παρακείμενη αποθήκη, στην περιοχή Βελβεντού του Δ.Δ. Σερβίων, στο Νομό Κοζάνης. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς τα κτίσματα της κατοικίας και της αποθήκης μαζί με τα περιεχόμενά τους (οικιακές συσκευές, έπιπλα, γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία κ.λπ.). Το ύψος των ζημιών ανέρχεται στα 50.000 ευρώ περίπου Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργεί προανάκριση το αρμόδιο Ανακριτικό τμήμα.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 14:45 σήμερα στη θέση Τουλούπα - Χάνι στην περιοχή Γαργαλιάνων του νομού Μεσσηνίας, όταν το υπ' αριθ. ΡΟΕ 8993 ΙΧΕ συγκρούστηκε μετωπικά με το υπ' αριθ. ΥΒΗ 8212 ΙΧΕ αυτοκίνητο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο απεγκλώβισαν νεκρή την Παπαδοπούλου Πηνελόπη 32 ετών και τους τραυματίες Κόκλα Ιωάννη και τη σύζυγο του αγνώστων στοιχείων. Η νεκρή και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας