Επιστροφή

ΔΤ 981a, 18/06/2004, 22:00, Συμβάντα

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας μας σήμερα. Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι επεμβάσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων στις κλήσεις για παροχές βοηθείας, που έχει δεχτεί η τοπική Π.Υ. στη πόλη της Κατερίνης, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Πιερίας. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων αυτών έχουν συγκροτηθεί 20 συνεργεία με 50 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ το έργο ενισχύεται με προσωπικό από τις Π.Υ. των όμορων Νομών. Τις απογευματινές ώρες, το κύμα κακοκαιρίας έπληξε την πόλη της Λάρισας, όπου η τοπική Π.Υ. δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκε άμεσα, με τη συγκρότηση ειδικών συνεργείων. Τέλος, οι ισχυρές βροχοπτώσεις προξένησαν υπερχείλιση χειμάρρου, στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων στις Σέρρες. Η Π.Υ. Σερρών δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας, για την αντιμετώπιση των οποίων κινητοποιήθηκε άμεσα το σύνολο του προσωπικού της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασώδη περιοχή, στις 15:45 σήμερα, στη θέση Λευκό, Μεσοχωρίου, στην Κάρπαθο. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν τέσσερα οχήματα με 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο συνολικά από 120 άτομα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το δύσβατο του εδάφους και οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Την επιχείρηση συντονίζει ο Ά Υπαρχηγός του Π.Σ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:35 σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αποθήκη με μηχανολογικό εξοπλισμό με επωνυμία FLYGT ΕΛΛΑΣ-ΑΕΤΕ, στην συμβολή των οδών Αψιθίας και Ορτανσίας, στο Μενίδι . Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Δ. Π.Υ. Αθηνών.

Με συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστών της Π.Υ. Κιλκίς και της διασωστικής ομάδας της 2ης ΕΜΑΚ, σήμερα στις 17:35 απεγκλωβίστηκε ο Ιωαννίδης Παύλος, ετών 70, από παραπόταμο του Γαλλικού ποταμού, στο χωριό Διπόταμος του Νομού Κιλκίς.