Επικαιρότητα

10/06/2023
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

09/06/2023
Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΚΑΜΙΝΟΣ 2023» για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω εν εξελίξει δασικής πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαύριο Αττικής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Πρόκειται για μία ακόμη δράση ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

09/06/2023
Σύσκεψη με τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση της ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος στη βάση του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με στόχο την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της περιοχής.

09/06/2023
Ο παρών κανονισμός αποσκοπεί στον καθορισμό ενιαίου και υποχρεωτικής εφαρμογής πλαισίου μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για τα ακίνητα που ευρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων

07/06/2023
Επίσκεψη στη Λαμία πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, με αντικείμενο την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της περιοχής.

07/06/2023
Κοινοποίηση οριστικών πινάκων βαθμολογικής κατάταξης υποψηφίων για την πρόσληψη δώδεκα (12) ιδιωτών χειριστών στα Ε/Π τύπου AS-332 και BK–117 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

05/06/2023
Το Πυροσβεστικό Σώμα, ως κύριος βραχίονας Πολιτικής Προστασίας, προσαρμόζει διαρκώς τον μηχανισμό του ακολουθώντας τις τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, θέτοντας στόχους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων προκλήσεων, με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως της ανθρώπινης ζωής.

02/06/2023
Κυβερνητική σύσκεψη με ευρεία σύνθεση και αντικείμενο την ενημέρωση για την πορεία της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, αλλά και την εντατική προετοιμασία που έχει προηγηθεί, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Ευάγγελο Τουρνά.

02/06/2023
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Κρήτης και κινείται ανατολικά προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα παρουσιάσουν ύφεση και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

31/05/2023
Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2023» για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για βέλτιστο συντονισμό και ενίσχυση αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων.

Εμφάνιση 1 - 10 από 1.068 αποτελέσματα.