Επικαιρότητα

24/05/2023
Συνεχίζεται το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας και της United States Forest Service (USFS), στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

20/05/2023
Στην συνάντηση της υποομάδας των δασικών πυρκαγιών της Διεθνούς Ένωσης Πυροσβεστών CTIF, που φιλοξενήθηκε στο Trogir της Κροατίας, εκπροσωπήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα.

19/05/2023
Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του Προέδρου του ΟΑΣΠ και Προέδρου της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, συνεδρίασε η εν λόγω Επιτροπή για να εξετάσει όλα τα στοιχεία που αφορούν στην τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα.

19/05/2023
Συνεχίζεται το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων των Πυροσβεστών στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Π.Σ Ελλάδας και της United States Forest Service (USFS) στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

18/05/2023
Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών κατά την αντιπυρική περίοδο του 2023, διοργάνωσε στις 15 και 16 Μαΐου 2023, το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, που θα ασκήσουν καθήκοντα ως Διοικητικοί Σύνδεσμοι (ΔΙ.ΣΥ) ξένων αποστολών

18/05/2023
Με το μήνυμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», γιορτάζεται και φέτος, Πέμπτη 18 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, σε όλο τον κόσμο.

17/05/2023
Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου και με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των εθελοντών πυροσβεστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου των δασικών πυρκαγιών, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου προχώρησαν σε μία σημαντική δωρεά προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την προμήθεια απαραίτητου ατομικού εξοπλισμού με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ιματισμού των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος.

16/05/2023
Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με την συμμετοχή των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΓΕ) Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΥ».

16/05/2023
Ολοκληρώθηκε η τελευταία φάση ενός μοναδικού προγράμματος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τη διενέργεια της 10ης κατά σειρά άσκησης εκπαίδευσης αναγνωρισμένων προσφύγων σε δασικές πυρκαγιές και συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Στην άσκηση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δομή Σχιστού, στην Περιφέρεια Αττικής, συμμετείχαν 20 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, που εκπαιδεύτηκαν στην γλώσσα και σε ασκήσεις πεδίου.

16/05/2023
Στο πλαίσιο υλοποίησης των διαδικασιών (Abbreviated Portfolio of Evidence), που απαιτούνται για την πιστοποίηση της Ελληνικής Ευρωπαϊκής ικανότητας ‘Έρευνας και Διάσωσης σε αστικό περιβάλλον - Medium Urban Search and Rescue Team (GR/MUSAR) - σύμφωνα με τις απαιτήσεις του International Search and Rescue Advisory Group (INSARAG), διεξήχθη το χρονικό διάστημα 09 και 10 Μαΐου 2023 άσκηση πεδίου με σενάριο σεισμό, στο Κέντρο Eκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στη Νέα Μάκρη Αττικής