Επικαιρότητα

14/06/2023
Παρουσία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου στη Λέσβο

13/06/2023
Επίσκεψη στην Ανατολική Αττική πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, στο πλαίσιο κύκλου συσκέψεων με Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με στόχο τη διατήρηση του υψηλού βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

12/06/2023
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα Δευτέρα (12-06-2023), βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

12/06/2023
Κύρωση Οριστικού Πίνακα βαθμολογικής κατάταξης δεκτών υποψηφίων ιδιωτών χειριστών στα Ε/Π τύπου AS–332 και BK-117 με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, Πίνακα Προσληφθέντων και Πίνακα Επιλαχόντων.

11/06/2023
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα Κυριακή (11-06-2023) και αύριο Δευτέρα (12-06-2023) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

10/06/2023
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

09/06/2023
Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΚΑΜΙΝΟΣ 2023» για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω εν εξελίξει δασικής πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαύριο Αττικής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Πρόκειται για μία ακόμη δράση ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

09/06/2023
Σύσκεψη με τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση της ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος στη βάση του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με στόχο την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της περιοχής.

09/06/2023
Ο παρών κανονισμός αποσκοπεί στον καθορισμό ενιαίου και υποχρεωτικής εφαρμογής πλαισίου μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για τα ακίνητα που ευρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων

07/06/2023
Επίσκεψη στη Λαμία πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, με αντικείμενο την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της περιοχής.