Επικαιρότητα

11/03/2022
Νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Τρίτη, 8 Μαρτίου, αντίστοιχες συσκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

10/03/2022
Νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Αντίστοιχες συσκέψεις πραγματοποιηθήκαν και τις προηγούμενες ημέρες και θα συνεχιστούν, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

09/03/2022
Νέα συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των φορέων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Φίλιππος» που ήδη πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και χθες, Τρίτη, 8 Μαρτίου.

09/03/2022
Πρόγραμμα συνέντευξης για την εισαγωγή εκατόν πενήντα (150) ιδιωτών πτυχιούχων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πυροσβεστική Ακαδημία, ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων.

08/03/2022
Ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ενόψει της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που αναμένεται να πλήξει από αύριο μεγάλο μέρος της χώρας

08/03/2022
Ημερήσια Διαταγή Aρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος για την ημέρα της Γυναίκας

01/03/2022
«Η Πολιτική Άμυνα και η διαχείριση εκτοπισμένων πληθυσμών έναντι καταστροφών και κρίσεων – Ο ρόλος των εθελοντών και ο αγώνας κατά της πανδημίας» (Civil Defence and Management of displaced populations in face of disasters and crises – Role volunteers and the fight against pandemics). Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας, σκοπός της οποίας είναι να αναδείξει την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών σε κρίσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου πληθυσμοί αναγκάζονται να εκτοπιστούν από τις εστίες τους. Ένα μήνυμα που παράλληλα υπογραμμίζει ότι απειλές για την ανθρωπότητα δεν αποτελούν μόνο οι φυσικές καταστροφές, αλλά και πρωτοφανείς καταστάσεις όπως η πανδημία που συνεχίζει να πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη.

26/02/2022
Έκτακτη συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει της κακοκαιρίας «ΜΠΙΑΝΚΑ», που αναμένεται να πλήξει σταδιακά την κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα τη νύχτα.

20/02/2022
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση για εργασία σε ύψος με χρήση σκοινιών σε βιομηχανικό περιβάλλον – επίπεδο 1ο», πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Ρεθύμνου. Σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Π.Σ. και την Πυροσβεστική Ακαδημία.

18/02/2022
(ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ)Αναμόρφωση πινάκων αποτελεσμάτων και επιτυχόντων ειδικότητας Οικονομικών του διαγωνισμού εισαγωγής στο Πυροσβεστικό Σώμα εκατόν πενήντα (150) ιδιωτών πτυχιούχων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Ειδικών Καθηκόντων.