Επικαιρότητα

18/05/2023
Με το μήνυμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», γιορτάζεται και φέτος, Πέμπτη 18 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, σε όλο τον κόσμο.

17/05/2023
Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου και με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των εθελοντών πυροσβεστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου των δασικών πυρκαγιών, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου προχώρησαν σε μία σημαντική δωρεά προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την προμήθεια απαραίτητου ατομικού εξοπλισμού με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ιματισμού των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος.

16/05/2023
Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με την συμμετοχή των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΓΕ) Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΥ».

16/05/2023
Ολοκληρώθηκε η τελευταία φάση ενός μοναδικού προγράμματος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τη διενέργεια της 10ης κατά σειρά άσκησης εκπαίδευσης αναγνωρισμένων προσφύγων σε δασικές πυρκαγιές και συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Στην άσκηση, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δομή Σχιστού, στην Περιφέρεια Αττικής, συμμετείχαν 20 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, που εκπαιδεύτηκαν στην γλώσσα και σε ασκήσεις πεδίου.

16/05/2023
Στο πλαίσιο υλοποίησης των διαδικασιών (Abbreviated Portfolio of Evidence), που απαιτούνται για την πιστοποίηση της Ελληνικής Ευρωπαϊκής ικανότητας ‘Έρευνας και Διάσωσης σε αστικό περιβάλλον - Medium Urban Search and Rescue Team (GR/MUSAR) - σύμφωνα με τις απαιτήσεις του International Search and Rescue Advisory Group (INSARAG), διεξήχθη το χρονικό διάστημα 09 και 10 Μαΐου 2023 άσκηση πεδίου με σενάριο σεισμό, στο Κέντρο Eκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στη Νέα Μάκρη Αττικής

16/05/2023
«Κοινοποίηση αποτελεσμάτων πανελλαδικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη είκοσι πέντε (25) κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης στο Πυροσβεστικό Σώμα από επιτυχόντες-επιλαχόντες διαγωνισμού - Ενημέρωση υποψηφίων»

16/05/2023
Περισσότερους από 180 πυροσβέστες από πέντε ευρωπαϊκές χώρες θα υποδεχθεί κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου η χώρα μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προ-εγκατάστασης πυροσβεστών που θα υλοποιηθεί και φέτος μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM).

15/05/2023
Η άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023», πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, σε όλες τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) της Επικράτειας.

14/05/2023
Μάνα, μια λέξη που μας γεμίζει με χαρά, ασφάλεια και θαλπωρή. Είναι ο στυλοβάτης της οικογένειας, η πύλη της ζωής.

12/05/2023
Την 12η Μαΐου του 1930, δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4661 «Περί διοργανώσεως Πυροσβεστικῆς Ὑπηρεσίας ἐν τῶ κράτει». Σύμφωνα με αυτόν, ιδρύεται το Πυροσβεστικό Σώμα με ανεξάρτητη υπόσταση, με πλήρη αυτοδιοίκηση, σε μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών, με αποστολή την πυροπροστασία, την πυρόσβεση και τη διάσωση στην πατρίδα μας