Επικαιρότητα

26/01/2020
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβη σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2020, στο νησί της Σάμου, όπου επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της.

02/01/2020
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε σήμερα, 01 Ιανουαρίου 2020, το δυτικότερο στην Ελλάδα κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο νησί των Παξών.

31/12/2019
Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Στρατηγού (ε.α.) Βασίλειου Παπαγεωργίου, του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Βασιλείου Ματθαιόπουλου, του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη, του Συντονιστή Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγου Π.Σ. Αναστάσιου Σωτήρχου, του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγου ΠΣ Νικόλαου Σπαή και του Διοικητή Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγου ΠΣ Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, ακούστηκαν και φέτος τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από τη μικτή Μουσική Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τη Μουσική των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

24/12/2019
Παρουσία του Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Στρατηγού (ε.α.) Βασίλειου Παπαγεωργίου ο οποίος εκπροσώπησε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Βασιλείου Ματθαιόπουλου, του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη, του Υπαρχηγού Υποστήριξης Αντιστράτηγου Π.Σ. Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου, του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγου ΠΣ Νικόλαου Σπαή, του Διοικητή Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγου ΠΣ Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου και του Επιχειρησιακού Συντονιστή με έδρα τον Πειραιά Υποστράτηγου ΠΣ Ιωάννη Πετρούτσου, ακούστηκαν και φέτος τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τις μπάντες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Προεδρικής Φρουράς, στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

19/12/2019
Την παρουσίαση της πλήρους λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112», ο οποίος θα ενεργοποιηθεί επιχειρησιακά την 1η Ιανουαρίου 2020, παρακολούθησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Τον Ιούλιο ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως έως το τέλος του έτους θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το «112», προσφέροντας και δυνατότητα προειδοποίησης των πολιτών. Η υπόσχεση σήμερα γίνεται πράξη, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε τεθεί σε εφαρμογή μεταβατική λύση

17/12/2019
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τελέσθηκε σήμερα η δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

13/12/2019
Υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13/12/2018, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ)

13/12/2019
Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος βραβεύτηκε εχθές Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Το βραβείο εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος παρέλαβε ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.


09/12/2019
Τα παιδιά των πυροσβεστικών υπαλλήλων, παρακολούθησαν στο θέατρο «Ακροπόλ» την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη», εχθές Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019.