Επικαιρότητα

15/01/2022
Στα Ιωάννινα μετέβη σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου παρέστη σε τελετή παράδοσης οχημάτων για τις ανάγκες του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Ηπείρου προς τους Δήμους της Περιφέρειας

12/01/2022
Με το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή, νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αποτίμηση της κακοκαιρίας «Διομήδης» που πλήττει από χθες μεγάλο μέρος της χώρας.

11/01/2022
Πρόγραμμα γραπτών εξετάσεων, ειδικότητας Νομικών, για εισαγωγή εκατόν πενήντα (150) ιδιωτών πτυχιούχων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πυροσβεστική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων.

10/01/2022
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προ ολίγου υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας «Διομήδης» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες

05/01/2022
Παρουσία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 05 Ιανουαρίου 2022, η τελετή αποφοίτησης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Πυράρχων - , στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

30/12/2021
Μετά από μακρά παύση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας, το “Fire Dragon” επέστρεψε δυναμικά στα τέλη της αντιπυρικής περιόδου. Από τον μήνα Οκτώβριο έως τις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου εκπαιδεύτηκαν (360) υπάλληλοι από τις ΔΙ.Π.Υ.Ν Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Χαλκιδικής, (60) υπάλληλοι από τα Πυρ. Κλιμάκια Εθν. Οδών της «Αυτοκινητόδρομου ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», 103 Δόκιμοι Πυροσβέστες και 84 υπάλληλοι από Π.Υ Αεροδρομίων.

28/12/2021
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» (συντομογραφία IATA: ATH, ICAO: LGAV, ΥΠΑ: ΔΑΑ), εδρεύει στα Σπάτα και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 28 Μαρτίου 2001, αντικαθιστώντας το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ιδρύθηκε με το Π.Δ 386/2001 (Φ.Ε.Κ Α’ 253), μετά από Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου (Πυροσβεστικό Σώμα) με την Εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε που υπογράφηκε την 21η Μαρτίου 2001.

24/12/2021
Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και μία καινούρια ανατέλλει. Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, η Χριστιανοσύνη μας γιορτάζει με κατάνυξη τη γέννηση Tου Θεανθρώπου. Η έλευση Του Ιησού Χριστού στον κόσμο και η ενανθρώπισή Του, μας καθοδηγεί σε μια νέα αφετηρία, μια οδό σωτηρίας, ελπίδας και προσδοκίας. Συνάμα μας προσκαλεί να ενεργοποιηθούμε, ο καθένας με τις γνώσεις και με τις ικανότητές του, ώστε να συμβάλουμε στη σωτηρία του τόπου μας και να σταθούμε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας, όπως άλλωστε πράττουμε καθημερινά στην άσκηση του επαγγέλματός μας.

21/12/2021
Από σήμερα, 21.12.2021, η διαδικασία για την υποβολή, έλεγχο, διαχείριση και παρακολούθηση της ροής εργασιών για την έκδοση των διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας της παρούσας, θα διενεργείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «e-Άδειες», κατόπιν σχετικής αίτησης από εξουσιοδοτημένο μηχανικό και την υποβολή των απαιτούμενων, κατά περίπτωση δικαιολογητικών και στοιχείων.

17/12/2021
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη την Επικράτεια