Επικαιρότητα

18/02/2022
(ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ)Αναμόρφωση πινάκων αποτελεσμάτων και επιτυχόντων ειδικότητας Οικονομικών του διαγωνισμού εισαγωγής στο Πυροσβεστικό Σώμα εκατόν πενήντα (150) ιδιωτών πτυχιούχων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Ειδικών Καθηκόντων.

16/02/2022
Η «Ελληνικός Χρυσός» ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντικατάσταση ελαστικών σε οχήματα του στόλου του, προχώρησε σε δωρεά 94 επίσωτρων ελαστικών συνολικής αξίας 10.000€.

15/02/2022
Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε έγκυρη πληροφόρηση και οδηγίες αυτοπροστασίας έναντι κινδύνων και φυσικών καταστροφών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε περίπτωση μιας φυσικής καταστροφής.

14/02/2022
Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 2022, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, από τον απερχόμενο Αρχηγό του Π.Σ. Στρατηγό ε.α. Στέφανο Κολοκούρη, στο νέο Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κάτω Κηφισιά.

13/02/2022
Το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα C.R.1 (Canyoning Rescue 1) της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, υλοποιήθηκε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

01/02/2022
Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και με βάση τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα, για αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Αττικής αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

29/01/2022
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, κατόπιν πρόσκλησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

27/01/2022
Μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκπαιδεύτηκαν επτά (7) στελέχη των Ε.Μ.Α.Κ. που είχαν ολοκληρώσει κατά το παρελθόν με επιτυχία το πρόγραμμα “IRATA Rope Access Level 1 Training”, στο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας "Εναερίτης" στη Παλλήνη.

26/01/2022
«Κοινοποίηση θεμάτων, σωστών απαντήσεων, πινάκων αποτελεσμάτων και πινάκων επιτυχόντων των γραπτών εξετάσεων ειδικότητας Οικονομικών στα πλαίσια του διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών πτυχιούχων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πυροσβεστική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων».

25/01/2022
Νεότερη ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας «Ελπίδα» πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά. Ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε για την μέχρι τώρα κατάσταση, ιδίως για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών από την Αττική Οδό, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Συγκεκριμένα ανέφερε