Back

3η Ημερίδα «Ψηφιακή υπηρεσία ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς», στη Θεσσαλoνίκη

Σήμερα 29 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η 3η Ημερίδα σχετικά με την παρουσίαση του έργου «Ψηφιακή υπηρεσία ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς», στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Πόρτο Παλάς, στη Θεσσαλονίκη. Το εν λόγω έργο υλοποιήθηκε για λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ανάθεση στην Ένωση Εταιριών «ΟΤΕ Α.Ε. –BYTE Α.Β.Ε.Ε. – SATWAYS LTD». Στόχος του έργου είναι η πρόληψη, αλλά και η έγκαιρη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος ΠΣ Ναθαναήλ Ρήγας, ο οποίος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε : «[...]Το Πυροσβεστικό Σώμα σταδιακά εκσυγχρονίζεται. Με συνεχή και κατάλληλη εκπαίδευση, η τεχνολογία χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την διαχείριση και αντιμετώπιση συμβάντων, θέτοντας με αυτό τον τρόπο νέα θεμέλια αποδοτικότητας για το πυροσβεστικό προσωπικό. Άνθρωπος και τεχνολογία συνεργάζονται κατάλληλα προς όφελος της κοινωνίας. [...] Η λειτουργία του ως άνω συστήματος έχει εφαρμοστεί δοκιμαστικά κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο. Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος είχε την ευκαιρία με την κατάλληλη εκπαίδευση και την προσαρμογή στον χειρισμό των σύγχρονων μέσων, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του συστήματος και να διαχειριστεί τα συμβάντα με επιτυχία. [...] Το νέο αυτό πληροφορικό σύστημα, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας και θα αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Υπηρεσία μας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου [...]».

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, στον σύντομο χαιρετισμό της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει στην αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη ασφάλεια στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν η Κατερίνα Μακρή υπεύθυνη Πράξης «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», ο εκπρόσωπος του ομίλου ΟΤΕ Σπύρος Αρμύρος, ο εκπρόσωπος της εταιρίας BYTE Σπυρίδων Μπακογιάννης καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρίας SATWAYS Αντώνιος Κωσταρίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις επιμέρους αρμοδιότητες τους στην υλοποίηση του έργου και εξήραν την αγαστή συνεργασία τους με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος έγινε η παρουσίαση του έργου από την Επιπυραγό Ζησούλα Ντάσιου, τον Υποπυραγό Μπαρδούτσο Νικόλαο και εκπροσώπους της Ένωσης Εταιριών υλοποίησης του έργου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτριος Μάρδας, οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε κ. Ιωάννης Ζιώγας και κ. Μιχάλη Μιχαήλ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης ως εκπρόσωπος της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Πάλλας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, ο Διοικητής της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. Δημήτριος Σιμιτζής, ο Υποδιοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Πύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Σταθμών Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, Δασαρχείου, Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και άλλων φορέων και οργανισμών.

fireservice