Back

Ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε Κ. Μακεδονία και Θεσσαλία

 

Κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 560 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως Ω/08:00, σήμερα Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο (2) για κοπές δέντρων και επτά (7) για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην περιοχή του Βόλου, 20 κλήσεις ενώ ενέργειες έγιναν σε τέσσερις (4) περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε εχθές Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://bit.ly/3q8u92D

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας και όσους οδηγούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα, δεδομένου ότι αναμένονται πολύ ισχυρά τις επόμενες ώρες.





Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας Α.Π.Σ.
Κηφισίας 37-39, Μαρούσι, Τ.Κ. 15123
Τηλ.: 2132047800, -801, -802
Email: press@fireservice.gr

fireservice