Επικαιρότητα

30/12/2021
Μετά από μακρά παύση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας, το “Fire Dragon” επέστρεψε δυναμικά στα τέλη της αντιπυρικής περιόδου. Από τον μήνα Οκτώβριο έως τις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου εκπαιδεύτηκαν (360) υπάλληλοι από τις ΔΙ.Π.Υ.Ν Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Χαλκιδικής, (60) υπάλληλοι από τα Πυρ. Κλιμάκια Εθν. Οδών της «Αυτοκινητόδρομου ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», 103 Δόκιμοι Πυροσβέστες και 84 υπάλληλοι από Π.Υ Αεροδρομίων.

28/12/2021
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» (συντομογραφία IATA: ATH, ICAO: LGAV, ΥΠΑ: ΔΑΑ), εδρεύει στα Σπάτα και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 28 Μαρτίου 2001, αντικαθιστώντας το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ιδρύθηκε με το Π.Δ 386/2001 (Φ.Ε.Κ Α’ 253), μετά από Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου (Πυροσβεστικό Σώμα) με την Εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε που υπογράφηκε την 21η Μαρτίου 2001.

24/12/2021
Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και μία καινούρια ανατέλλει. Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, η Χριστιανοσύνη μας γιορτάζει με κατάνυξη τη γέννηση Tου Θεανθρώπου. Η έλευση Του Ιησού Χριστού στον κόσμο και η ενανθρώπισή Του, μας καθοδηγεί σε μια νέα αφετηρία, μια οδό σωτηρίας, ελπίδας και προσδοκίας. Συνάμα μας προσκαλεί να ενεργοποιηθούμε, ο καθένας με τις γνώσεις και με τις ικανότητές του, ώστε να συμβάλουμε στη σωτηρία του τόπου μας και να σταθούμε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας, όπως άλλωστε πράττουμε καθημερινά στην άσκηση του επαγγέλματός μας.

21/12/2021
Από σήμερα, 21.12.2021, η διαδικασία για την υποβολή, έλεγχο, διαχείριση και παρακολούθηση της ροής εργασιών για την έκδοση των διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας της παρούσας, θα διενεργείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «e-Άδειες», κατόπιν σχετικής αίτησης από εξουσιοδοτημένο μηχανικό και την υποβολή των απαιτούμενων, κατά περίπτωση δικαιολογητικών και στοιχείων.

17/12/2021
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη την Επικράτεια

16/12/2021
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

15/12/2021
Με πρωταγωνιστές τα παιδιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» που διοργανώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

14/12/2021
Ημερίδα για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου έτους 2021 πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη και σύσσωμης της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των καταστροφών, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι Αττικής

14/12/2021
Κοινοποίηση θεμάτων, σωστών απαντήσεων, πινάκων αποτελεσμάτων και πινάκων επιτυχόντων των γραπτών εξετάσεων ειδικοτήτων Μηχανικών στα πλαίσια του διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών πτυχιούχων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πυροσβεστική Ακαδημία για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, ως πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων.

10/12/2021
Παρουσία του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα, 10 Δεκεμβρίου 2021, η τελετή ολοκλήρωσης της βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης των πρωτοετών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) «Επιλάρχου Μελίδη», στον Αυλώνα Αττικής.