Επικαιρότητα

10/01/2023
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπονται ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και από θυελλώδεις ανέμους μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-01-2023).

07/01/2023
Αμέσως μετά τις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,7 και 4.9 βαθμών της κλίμακας Richter που εκδηλώθηκαν σήμερα στην περιοχή Δυτικής Λέσβου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ και Πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αποφάσισαν όπως η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο προκειμένου να συγκληθεί αν χρειαστεί και όταν έχει στη διάθεσή της επαρκή επιστημονικά δεδομένα.

06/01/2023
Το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει 8 πυροσβεστικά πλοιάρια σε 6 Λιμενικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς στην Επικράτεια

05/01/2023
Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2023, η τελετή αποφοίτησης της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Πυράρχων, στον προαύλιο χώρο της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά.

30/12/2022
Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, ακούστηκαν φέτος τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από τη μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος και το χορευτικό Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

29/12/2022
Σε συνέχεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Richter που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή των Ψαχνών, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε εκ νέου σήμερα τη σύγκληση της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη του φαινομένου.

29/12/2022
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Π.Υ.Δ.Α.Α. Ελευθέριος Βενιζέλος), ιδρύθηκε μετά από Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου (Πυροσβεστικό Σώμα) με την «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», που υπογράφηκε την 21η Μαρτίου 2001 και βρίσκεται εντός του Αερολιμένα.

28/12/2022
Αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Richter που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή των Ψαχνών, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε την άμεση σύγκληση της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, προκειμένου να εξετάσει όλα τα θέματα που αφορούν στον ισχυρό σεισμό.

28/12/2022
Υπάρχουν ήρωες ανάμεσά μας. Εμείς τους ξαναβρήκαμε στην παιδιατρική – ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης. Γι αυτό, οι πυροσβέστες ξεκίνησαν από τον ουρανό, ντυμένοι Μπάτμαν και Σούπερμαν, συνοδεύοντας τους «Αγιοβασίληδες» στην κάθοδό τους με σκοινιά. Όλοι μαζί με φωτάκια στις στολές τους, κατέβαιναν από όροφο σε όροφο, εξωτερικά των κλινικών του 3ου κτηρίου στο ΠαΓΝΗ.

28/12/2022
Κατάταξη και εισαγωγή πέντε (5) επιλαχόντων και μίας (1) εισακτέας μετά από δικαστική απόφαση στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.