Επικαιρότητα

04/08/2023
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη στη διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, όπου και συνομίλησε με το πυροσβεστικό προσωπικό. Τον κ. Κικίλια υποδέχτηκε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Παπαστάθης.

03/08/2023
Άνοιξε σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023, για:

03/08/2023
Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Φλωρίδη και του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με αντικείμενο τη λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων για τους εμπρηστές.

02/08/2023
Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων για τον ορισμό Διδακτικού Προσωπικού των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

02/08/2023
Από την πρώτη στιγμή, στις περιοχές που υποδείχθηκαν και επετράπη η πρόσβαση, τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν στο πεδίο και στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε Ανατολική Αττική, σε Δυτική Αττική και Κορινθία.

01/08/2023
΄’Από 1η Ιουλίου αντιμετωπίσαμε 1.470 πυρκαγιές, τόνισε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “newsroom” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, προαναγγέλλοντας ακόμα και εκατονταπλασιασμό των προστίμων για τους εμπρηστές, ενδεχόμενο «επιστράτευσης» δορυφόρων για παρακολούθηση έκτακτων περιστατικών σε πραγματικό χρόνο, παράλληλα με τις νέες προσλήψεις πυροσβεστών το φθινόπωρο.

01/08/2023
«Ο Ιούλιος ολοκληρώθηκε με 1.470 πυρκαγιές, από τις οποίες οι δέκα ήταν μεγάλες και τις αντιμετωπίσαμε με πολύ μεγάλη δυσκολία και πολύ μεγάλη προσπάθεια.»

30/07/2023
Κύριε Υπουργέ, το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών έχει πλέον ένα έντονο στοιχείο προβλεψιμότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβεί, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι έως και για την έκταση του. Τελικά είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι;

29/07/2023
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ George Tsounis, παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά.

29/07/2023
Ανακοινώνεται ότι η κατάσταση συναγερμού στη Ρόδο λόγω των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί τις προηγούμενες ημέρες έχει αρθεί.