Επικαιρότητα

30/07/2023
Κύριε Υπουργέ, το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών έχει πλέον ένα έντονο στοιχείο προβλεψιμότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβεί, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι έως και για την έκταση του. Τελικά είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι;

29/07/2023
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ George Tsounis, παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά.

29/07/2023
Ανακοινώνεται ότι η κατάσταση συναγερμού στη Ρόδο λόγω των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί τις προηγούμενες ημέρες έχει αρθεί.

28/07/2023
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καλημέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων, θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κύριο Κικίλια. Παρευρίσκονται μαζί μας ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών- Καθηγητής Φυσικής και Ατμόσφαιρας Κλιματολογίας κύριος Χρήστος Ζερεφός εκ δεξιών του κυρίου Υπουργού, και εξ ευωνύμων ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κύριος Γεώργιος Πουρναράς και ακριβώς δίπλα ο κύριος Γκουντούφας, Δασολόγος- Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

27/07/2023
Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

27/07/2023
Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποίησε σήμερα, 27 Ιουλίου 2023 και ώρα 19:55, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

27/07/2023
Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποίησε σήμερα, 27 Ιουλίου 2023 και ώρα 11:15, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

26/07/2023
Καλησπέρα σας από την Πολιτική Προστασία. Σήμερα είναι μια ημέρα πένθους. Θα ήθελα να εκφράσω μέσα από την ψυχή μου, τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας στις οικογένειες των δυο ηρωικών πιλότων, του κυβερνήτη, Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

26/07/2023
Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποίησε σήμερα, 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:50, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.