Επικαιρότητα

06/04/2022
Κοινοποίηση προσωρινών πινάκων με μοριοδότηση των υποψηφίων για την πρόσληψη πεντακοσίων (500) Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων επταετούς (7ετους) θητείας (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2022

01/04/2022
Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022 Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, στην Ιθάκη, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλους τους τοπικούς φορείς. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να προχωρήσει άμεσα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Ιθάκης, ο σχεδιασμός ενός πρότυπου προγράμματος για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του νησιού, ιδίως μετά τις καταστροφές που υπέστη η Ιθάκη εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος», αλλά και λόγω της τρωτότητάς της σε δασικές πυρκαγιές

01/04/2022
Στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Interreg Ελλάδας Αλβανίας 2014-2020’’ με τίτλο «Improved Forest FIRE PREParedness in Greece and Albania», πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση από κοινού Ελλάδας- Αλβανίας αναφορικά με τις δασικές πυρκαγιές, τα τροχαία ατυχήματα και τα πλημμυρικά φαινόμενα

31/03/2022
Ολοκληρώθηκαν οι διημερίδες συνεκπαίδευσης προσωπικού Πυροσβεστικού Σώματος, Πολεμικής Αεροπορίας και Αεροπορίας Στρατού στην 112 Π.Μ. στην Ελευσίνα και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, σε θέματα επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης.

25/03/2022
Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, ενώπιον της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου και παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Αλεξίου Ράπανου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821.

24/03/2022
Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε με εκδηλώσεις σε όλες τις σημαιοστολισμένες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας και με ομιλίες, τις οποίες παρακολούθησαν σε γενικές συγκεντρώσεις το πυροσβεστικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

23/03/2022
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συσκέψεων για την υλοποίηση της συνεργασίας Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα στις 21 και 22 Μαρτίου αντίστοιχα και της παρουσίας του, στην τελετή ορκωμοσίας των Δοκίμων Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, προκειμένου να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις, αναφορικά με επιχειρησιακά και οργανωτικά ζητήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες.

23/03/2022
Ξεκινά από την Τετάρτη 23/03/2022 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 09/04/2022 η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης των υποψηφίων για την εισαγωγή φοιτητών/τριών και σπουδαστών/στριών στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών αντιστοίχως της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, για το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 2023.

22/03/2022
Παρουσία του Επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της 7ης ΕΜΑΚ, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

22/03/2022
Μια νέα αρχή υλοποιείται στη συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου. Μια νέα συνέργεια, την οποία επισφράγισαν με την παρουσία τους στις δύο πρώτες ευρείες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.