Ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης του Αλεξάνδρου, γεννήθηκε στην Άρτα το 1966, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1994 και το έτος 1995 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2000 φοίτησε στη Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. To 2007 και 2008 συμμετείχε στο Σχολείο Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «F.I.R.E 4» σχετικά με τη διασυνοριακή συνεργασία σε φυσικές καταστροφές στο Aix Du Provence της Γαλλίας και στη Μαδρίτη αντίστοιχα. To 2008 συμμετείχε σε Σχολείο για τη Διαχείριση Εναερίων Μέσων Δασοπυρόσβεσης της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ και εκπαιδεύτηκε ως συντονιστής εναέριων μέσων (ATGS). Την ίδια χρονιά συμμετείχε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο της Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας στο Asnieres με θέμα τις «Δασικές Πυρκαγιές». Το 2009 συμμετείχε σε αποστολή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αυστραλία για την μελέτη της οργάνωσης της  Δασοπυρόσβεσης. Tο 2010 φοίτησε στη Σχολή Επιμόρφωσης Αξιωματικών Π.Σ. και το 2011 στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α). Το 2013 συμμετείχε σε άσκηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας  στην Κροατία με θέμα τις «Δασικές Πυρκαγιές». Είναι εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Α) στο αντικείμενο της Διαχείρισης Καταστροφών  και υπήρξε τακτικός καθηγητής στη Σχολή Ανθυποπυραγών και στη Σχολή Επιμόρφωσης. Το 2014 ορίστηκε πρόεδρος σε μικτή επιτροπή Αξιωματικών του ΠΣ και της Πολεμικής Αεροπορίας, για την σύνταξη και την μελέτη με αντικείμενο  την ανανέωση του Εθνικού Στόλου Εναερίων Μέσων.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις.

Υπηρέτησε ως Επιχειρησιακός Αξιωματικός στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και στην 1η Ε.Μ.Α.Κ, όπου διετέλεσε Προϊστάμενος Αερομεταφερόμενου Πεζοπόρου Τμήματος και  Υποδιοικητής. Κατέλαβε διάφορες επιτελικές θέσεις στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, όπως Διευθυντής Διεύθυνσης Εναερίων Μέσων ,Προϊστάμενος Γραφείου Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, Προϊστάμενος Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού. Επίσης διετέλεσε Προϊστάμενος Γραφείου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Το 2019 τοποθετήθηκε  Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών και  το Φεβρουάριο του 2020 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και κατέλαβε τη θέση του  Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Σ. Αττικής. Τον Ιανουάριο του 2021 τοποθετήθηκε ως Προϊστάμενος του Κλάδου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης και πυρόσβεσης, επιχειρώντας από διάφορες θέσεις μεταξύ των οποίων και εκείνη του Εναέριου Συντονιστή επί σειρά ετών. Ενδεικτικά αναφέρονται: ο σεισμός στην Αθήνα το 1999, οι δασικές πυρκαγιές του 2000 στη Σάμο και στα Λεύκαρα Κύπρου, οι μεγάλες πυρκαγιές του 2007 στην Αττική, στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια, του 2009 στη βορειοανατολική Αττική, το 2012 στο Άγιο Όρος. το 2017 στον Κάλαμο, το 2018 στην Κινέτα και στο Νταού Πεντέλης Αττικής και τέλος στις πλημμύρες του 2003 στο Μοσχάτο και το 2017 στη Μάνδρα Αττικής.