Επικαιρότητα

31/05/2017
Προκηρύχθηκε από τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο, ο Διαγωνισμός για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.

31/05/2017
Κατατάσσουμε (διορίζουμε) στο Πυροσβεστικό Σώμα και εισάγουμε στο στ΄ εξάμηνο σπουδών της Σχολής Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ως Δόκιμους Ανθυποπυραγούς τους παρακάτω εισακτέους (επιτυχόντες) της υπ’ αριθ. 9307 Φ. 300.1/10-02-2017 Απόφασης Α.Π.Σ. ως εξής:

27/05/2017
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (27 Μαΐου 2017) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου ΠΣ Βασιλείου Καπέλιου, τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών Έβρου. Για τη λειτουργία του Κλιμακίου παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Αλεξανδρούπολης ενώ στελεχώνεται από 13 εθελοντές πυροσβέστες

25/05/2017
Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (25 Μαίου2017), στην Καλαμάτα ημερίδα παρουσίασης του έργου «Ψηφιακή Υπηρεσία Ειδοποίησης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς».

19/05/2017
Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Μαΐου, άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία «Δια Πυρός 2017», στη δασική περιοχή του Διονύσου.

16/05/2017
Με το μήνυμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», γιορτάζεται και φέτος, την Πέμπτη 18 Μαΐου, σε όλη τη χώρα, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Η συγκεκριμένη ημέρα, ορίστηκε ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977, ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία και τα ίδια να αποτελέσουν φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.

12/05/2017
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (12 Μαϊου 2017), παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου ΠΣ Βασιλείου Καπέλιου, τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β΄ Τάξης στην Τοπική Κοινότητα Πετρίνας Δήμου Ανατολικής Μάνης. Για την λειτουργία του Σταθμού παραχωρήθηκε χώρος από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης ενώ στελεχώνεται από 28 εθελοντές πυροσβέστες.

12/05/2017
Πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Αθήνα και του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη, η τελετή απονομής πτυχίων της 23ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

04/05/2017
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης Παραβρέθηκαν ακόμα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος

01/05/2017
Η διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και του δασικού πλούτου του τόπου μας εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δασικών πυρκαγιών οφείλεται στη δική μας αμέλεια. Με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, από την 1η Μαίου, η Πυροσβεστική, υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες, για την αποφυγή πρόκλησης δασικών πυρκαγιών.